S chladnou hlavou: jablečno-bazalková zmrzlina

S chladnou hlavou: jablečno-bazalková zmrzlina ELLE 19.7.2014
Originální letní dezert

Ochutnáváte rádi nová jídla? A co když jde o zmrzlinu? Troufáme si tvrdit, že tuhle jste ještě nezkusili – ledová pochoutka z jablek, bazalky, pistácií, smetany a ricotty. Osvěžující jako ostatní, ale přesto jiná. Home made.

Ingredience (pro 4 osoby):
350 g kyselých jablek
150 ml jablečné šťávy
1 svazek bazalky
citron
3 polévkové lžíce pistácií
130 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g smetany
100 g ricotty

Příprava:
Jablka oloupejte, vypeckujte a rozčtvrťte. Společně s jablečnou šťávou je rozmixujte. Přidejte štávu z citronu, opláchnuté listy bazalky, 2 lžíce pistácií, cukr, vanilkový cukr a vše dobře rozmixujte. Pak přilijte smetanu a přidejte ricottu, znovu rozmixujte. Zbylé pistácie nakrájejte a zamíchejte do zmrzliny. Vše dejte do kovové mísy a vložte do mrazáku asi na 4 hodiny.

ELLE Menu: Dort Pavlova

Jaký dort se hodí na léto? Podle Báry je to lehký a sladký dezert - legendární PAVLOVA. I vy si ho můžete doma snadno připravit.

Food trend: #jahodoveknedliky

Jahodové knedlíky patří neodmyslitelně k českému létu. Podívali jsme se na Instagram a našli nekonečné množství inspirace. Zítra stačí jen zajít na trh a pořídit si základ - jahody.