S chladnou hlavou: jablečno-bazalková zmrzlina

S chladnou hlavou: jablečno-bazalková zmrzlina ELLE 19.7.2014
Originální letní dezert

Ochutnáváte rádi nová jídla? A co když jde o zmrzlinu? Troufáme si tvrdit, že tuhle jste ještě nezkusili – ledová pochoutka z jablek, bazalky, pistácií, smetany a ricotty. Osvěžující jako ostatní, ale přesto jiná. Home made.

Ingredience (pro 4 osoby):
350 g kyselých jablek
150 ml jablečné šťávy
1 svazek bazalky
citron
3 polévkové lžíce pistácií
130 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g smetany
100 g ricotty

Příprava:
Jablka oloupejte, vypeckujte a rozčtvrťte. Společně s jablečnou šťávou je rozmixujte. Přidejte štávu z citronu, opláchnuté listy bazalky, 2 lžíce pistácií, cukr, vanilkový cukr a vše dobře rozmixujte. Pak přilijte smetanu a přidejte ricottu, znovu rozmixujte. Zbylé pistácie nakrájejte a zamíchejte do zmrzliny. Vše dejte do kovové mísy a vložte do mrazáku asi na 4 hodiny.

ELLE Menu: Špaldové palačinky à la Crêpes Suzette

Milujete sladké snídaně? Co třeba zůstat v neděli doma a udělat si palačinky do postele?

ELLE Menu: Kuřecí vývar

ELLE Menu: Kuřecí vývar 9.2.2018 Merrill Stubbs
Báru, která pro ELLE (jak jistě víte) píše recepty, skolila chřipka. A tak i proto vymyslela recept na výborný životabudič - skvělý kuřecí vývar.