S chladnou hlavou: jablečno-bazalková zmrzlina

S chladnou hlavou: jablečno-bazalková zmrzlina ELLE 19.7.2014
Originální letní dezert

Ochutnáváte rádi nová jídla? A co když jde o zmrzlinu? Troufáme si tvrdit, že tuhle jste ještě nezkusili – ledová pochoutka z jablek, bazalky, pistácií, smetany a ricotty. Osvěžující jako ostatní, ale přesto jiná. Home made.

Ingredience (pro 4 osoby):
350 g kyselých jablek
150 ml jablečné šťávy
1 svazek bazalky
citron
3 polévkové lžíce pistácií
130 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g smetany
100 g ricotty

Příprava:
Jablka oloupejte, vypeckujte a rozčtvrťte. Společně s jablečnou šťávou je rozmixujte. Přidejte štávu z citronu, opláchnuté listy bazalky, 2 lžíce pistácií, cukr, vanilkový cukr a vše dobře rozmixujte. Pak přilijte smetanu a přidejte ricottu, znovu rozmixujte. Zbylé pistácie nakrájejte a zamíchejte do zmrzliny. Vše dejte do kovové mísy a vložte do mrazáku asi na 4 hodiny.

ELLE Menu: Pappardelle s hříbkovou omáčkou

Bára si pro nás připravila klasiku, kterou dělá už skoro 14 let. Konec léta bez hříbkové omáčky si ani neumí představit. Svoji klasiku vylepšila podle vzoru svého kamaráda o balsamico a chutná opravdu...

ELLE Menu: Krémová polévka z červené čočky

ELLE Menu: Krémová polévka z červené čočky 3.9.2017 foto: Barbora Mosorjáková
Tahle čočková polévka vám předvede, jak chutná ve své orientální verzi: lehká, kořeněná a krásně do žluta až do červena. Máte ji hotovou ani ne za hodinu a příprava je supereasy.