BOŽSKÉ JAHODOVÉ KNEDLÍKY

Původně jsem pro vás měla připravený jiný recept, ale ráno jsem volala babičce Mařence a vzpomněla jsem si, jak mi vařila jahodové knedlíky. Já vím, ještě není sezona jahod, ale vážne není lepší jídlo na víkend než jahodový knedlíky! Takže když budou málo sladké, cukr asi doma nějaký najdete!

(pro 4 osoby)

250 g polohrubé mouky

1 lžička prášku do pečiva

500 g farmářského měkkého tvarohu

1 vejce

sůl

80-100 ml mléka

500 g čerstvých jahod

100g másla

Začnu tím, že si připravím velký hrnec, ve kterém budu knedlíky vařit, a naplním ho do 2/3 vodou. Než se začne voda vařit, připravím si knedlíky.

Do mísy nasypu mouku, přidám prášek do pečiva, špetku soli, tvaroh, vejce a přiliju asi 2/3 mléka. Vypracuju si rukama vláčné těsto. Mělo by být jemné, ale pevné, aby se do něj dala hezky zabalit jahoda. Když se vám bude moc lepit na ruce, přidejte trochu mouky a kdyby se vám zdálo suché, tak přilijte zbylé mléko. Pak si nasypu na vál trochu hladké mouky a pustím se do knedlíků. Ruce si otisknu do mouky, ať se mi na ně nelepí těsto a podle velikosti jahody si lžící naberu trochu těsta. Jahodu pak do něj zabalím, jako když válím kuličky. Jahody musí být zakryty těstem, aby se k nim nedostala voda a nevytekla z nich šťáva. Dejte si pozor i na malé trhlinky!

Když se mi voda začne vařit, dám do ní knedlíky a ztlumím plamen (na stupeň 4). Knedlíky vařím asi 15 minut. Mezitím si rozpustím máslo a připravím si suroviny na ozdobu. My je máme nejraději s moučkovým cukrem, máslem a jogurtem!

Hezký víkend!

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Križo