ELLE Menu: Letní sendvič s cizrnovou pomazánkou

ELLE Menu: Letní sendvič s cizrnovou pomazánkou Barbora Mosorjáková 14.7.2017
Chystáte se na výlet? A nechcete jíst bagety a sendviče z obchodu. Bára si připravila tip na rychlý sendvič, který oceníte i na cestu vlakem. Cizrnová pomazánka je rychlá, chuťově výrazná a ještě ke všemu je super zdravá. A teď jen zbývá vybrat nějakou cool destinaci na výlet.

Ingredience na 1 sendvič:

2 plátky celozrnného toastového chleba (nebo jiného vašeho oblíbeného)
1 lžíce cizrnové pomazánky
2 plátky rajčete
1 plátek listového salátu
1 lžíce nahrubo strouhané mrkve
1 malá lžička nasekané hladkolisté petržele

Na pomazánku:

1 balení sterilované cizrny (250g)
3 lžíce tofunézy
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 1/2 lžíce jablečného vinného octa (dle chuti můžete přidat)

Postup:

Cizrnu slijte a spolu s tofunézou, hořčicí a octem rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem. Ochutnejte a podle libosti ještě dosolte. Na toastový chléb namažte pomazánku, položte plátky rajčat, posypte nastrouhanou mrkví, hladkolistou petrželí a nakonec zakryjte salátovým listem. Přiklopte druhým plátkem chleba, můžete propíchnout párátkem a rozkrojit na trojúhelníčky.

Suroviny: 

20170714 125910 01 d75a5

Cizrnu slijte a spolu s tofunézou, hořčicí a octem rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem.


ELLE Menu: Pappardelle s hříbkovou omáčkou

Bára si pro nás připravila klasiku, kterou dělá už skoro 14 let. Konec léta bez hříbkové omáčky si ani neumí představit. Svoji klasiku vylepšila podle vzoru svého kamaráda o balsamico a chutná opravdu...

ELLE Menu: Krémová polévka z červené čočky

ELLE Menu: Krémová polévka z červené čočky 3.9.2017 foto: Barbora Mosorjáková
Tahle čočková polévka vám předvede, jak chutná ve své orientální verzi: lehká, kořeněná a krásně do žluta až do červena. Máte ji hotovou ani ne za hodinu a příprava je supereasy.