ELLE Menu: Polentové hranolky s parmazánem

ELLE Menu: Polentové hranolky s parmazánem Barbora Mosarjáková 1.1.2017
Dnes pro vás máme inspiraci na zdravý snack nejen na Nový rok – polentové hranolky. Jsou skvělé samostatně, i jako příloha, například k vegetariánským karbanátkům. Uděláte si je taky? Dobrou chuť a vše nejlepší do nového roku!

Ingredience:

150 g instantní polenty
1 lžíce másla
750 ml kuřecího vývaru
2 stroužky česneku (prolisované)
hrst nadrobno nasekaných lístků rozmarýnu
olivový olej
100-150 g strouhaného parmazánu (dle chuti)
sůl, pepř

Postup:

Nejprve pečící plech nebo jinou vhodnou nádobu vymastěte olejem. Vývar společně s máslem dejte do hrnce a přiveďte k varu. Ztlumte žár a do hrnce  postupně všlehávejte polentu. Za stálého míchání vařte směs asi 2 minuty, dokud nevznikne hladká kaše. Po odstavení z plotny vmíchejte česnek, rozmarýn a parmazán. Kaši posléze dejte na přichystaný plech, uhladťte a uložte na zhruba 3 hodiny do lednice, aby ztuhla. Troubu předehřejte na 200°C a další pečící plech vymastěte olejem. Ztuhlý polentový plát opatrně přesuňte na prkénko a rozkrájejte na hranolky. Naskládejte je na přichystaný plech, potřete olejem, posolte a popepřete. Pečte na 20 – 25 minut, dokud se neutvoří zlatá kůrka.

 

Suroviny

20161117 163722 01 92d44

Z vývaru, oleje a instantní polenty vyšlehejte kaši. Nakonec přidejte česnek, rozmarýn a parmazán. 

20161228 170021 01 8621d

Ztuhlé nakrájené hranolky pak dejte do trouby a nechte péct 20 minut. 

20161115 160545 01 2e1c1

Malá svačinka na dnešní den vyřešena. Všechno nejlepší do nového roku! 

20161115 165559 01 f172f

Recept i foto připravila Barbora Mosorjáková, více o  Báře nejdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab

 

ELLE Menu: Smažené tofu s chilli omáčkou a brokolicí

Tento víkend se proti nám počasí opět spiklo. A tak Bára vytvořila recept na lehkou veganskou večeři, která vás zahřeje a zároveň výborně chutná. Pokud si ke smaženému tofu s chilli uděláte i jasmínov...

ELLE Menu: Tradiční velikonoční nádivka

Máte chuť na klasickou velikonoční nádivku? V redakci jsme se shodli, že mazanec i beránka klidně oželíme, ale bez nádivky si Velikonoce představit neumíme. Tak dobrou chuť a veselé Velikonoce!