ELLE Menu: Vánoční punč

Autor: Barbora Mosorjáková Datum: 24. prosince 2016
Pokud si potřebujete odpočinout od smažení kapra, vánočních pohádek a balení dárků na poslední chvíli, máme pro vás skvělý recept na punč. Pusťte se do toho, je opravdu výborný a doma vás za něj budou nosit na rukou.
ELLE Menu: Vánoční punč

Ingredience:

  • 0,7 -1l červeného vína (ideální je suché či polosuché)
  • 120ml cherry likéru nebo rumu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 svitek celé skořice
  • několik hřebíčků
  • 2 badyány
  • 1 citrón
  • ovoce (například pomeranč, jablko, ananas)

Postup:

Do hrnce nalijte víno, přidejte koření a poté pokrájené ovoce a vanilkový cukr. Pomalu přiveďte k varu, aby se postupně uvolnilo aroma z koření a ovoce, ale nevyvařil se všechen alkohol. Do nahřátých hrnečků si rozlijte cherry likér či rum a dolijte hotovým teplým vínem. Podle chuti můžete ještě dosladit cukrem. Hotovo!

20161222 133215 01 01 39a5c

Nalijte víno, přidejte koření a ovoce a vanilkový cukr. Pomalu přiveďte k varu, aby se uvolnilo aroma, ale nevyvařil se všechen alkohol.

20161222 135734 02 3b7ec

 

Šťastné a veselé svátky!

Text, fotky a připravila Barbora Mosorjáková. Více o Báře a jejím gurmánském umění se dozvíte na www.facebook.com/Crea-m nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab

Související položky

ELLE Menu: Sushi s rýží natural

Dnešní recept je nejlepší na sobotní večer a je to "zdravo-zdravé" vegetariánské...

Žhavý food trend: Unicorn latté

Přijde vám trend superpotravin a všechna ta matcha latté, turmeric latté a detox...

ELLE Menu: Masové kuličky

Chystáte se zůstat o víkendu doma? Pozvěte na oběd nebo na večeři kamarády! Na m...

ELLE Menu: Zimní jáhlová kaše

Chcete jíst zdravě? Začněte snídaní a začněte už dnes s námi! Bářina jáhlová kaš...