Bju bircher müsli

Bju bircher müsli Bára Karpíšková 13.11.2015
Hezký pátek! Původně jsem měla pro ELLE připravený úplně jiný recept. Jenže! Před včerejším focením jsem se ráno vypravila něco dokoupit na farmářský trh na Jiřák a rázem byl můj plán ty tam! U ovocného stánku jsem potkala kamarádku Blanku a společně jsme se dojímaly nad krásnými jeřabinami a aróniemi.

Když jsem si pak skládala barevné vaničky bobulek do košíku, Blanka se mě zeptala, co s nimi plánuju udělat. „To ještě uvidím, ale nejspíš skončí na salátu nebo v kaši,“ odpověděla jsem. Když jsem byla malá, jedla jsem čerstvé jeřabiny u babičky Růži na zahradě. Mám ráda trpké a kyselejší suroviny, takže asi proto mi to včera nedalo! Nakonec jsem si doma nákup vyskládala na stůl a chvilku dumala, co s nimi. Rozhodla jsem se pro sobotní müsli, protože miluju snídaně a přijde mi stejně nejlepší, když si dva připravují snídani navzájem, protože je v ní pak nejvíc lásky! Tak hezký víkend a mějte se spolu hezky!

making 9d27c

(na 2 porce)

Doba přípravy: 10 minut

1 větší nahrubo nastrouhané jablko

½ hrnku ovesných vloček

½ hrnku nasekaných opečených oříšků

1 kelímek řeckého jogurtu

1 hrnek jeřabin nebo arónií

 

1. Předehřeju si troubu na 170 stupňů a hrst lískových oříšků nasypu do malé tepluvzdorné misky. Oříšky peču do rozvonění, trvá to asi 5 - 8 minut. Když jsou hotové, nasekám je ostrým nožem nahrubo a část si jich dám stranou, abych je mohla použít na dozdobení hotového müsli.

2. Z jablka odkrojím malý kousek, ze kterého později nakrájím tenké plátky na ozdobu. Zbytek nastrouhám nahrubo a smíchám s vločkami, opečenými a nasekanými oříšky a polovinou bobulí. Vše zaliju řeckým jogurtem a důkladně promíchám a rozdělím do dvou misek. Nakonec ozdobím plátky jablky, zbylými bobulemi a oříšky.

Tip: Pokud máte raději křupavější müsli, můžete se do něj pustit hned! A pokud jemnější, připravte si müsli večer před spaním a nechte odpočinout přes noc v lednici. Ráno pak stačí jen dozdobit.

Instagram: @bjukitchen

Foto: Michaela Karásková

 hotovo e6056

Může být fotka kafe sexy? Ano!

Minulý týden zveřejnil Leoš Mareš na svém Instagramu fotku kafe s hashtegem #NejhoršíFotkaKafeVHistoriiInstagramu a my se pod to klidně podepíšeme. Proč se mu fotka nepovedla, co je na ní špatně a jak...

Ochutnejte vynikající chřestovou zmrzlinu. Právě teď v Quisisana Palace

K létu neodmyslyteslně patří zmrzlina. Nudí vás už ale příchutě jako jahodová, vanilková nebo čokoládová? Naštěstí někteří šéfkuchaři hotelů a restaurací rádi experimentují. Butikový hotel Qusisana Pa...