Ochutnejte vynikající chřestovou zmrzlinu. Právě teď v Quisisana Palace

Ochutnejte vynikající chřestovou zmrzlinu. Právě teď v Quisisana Palace 24.5.2016
K létu neodmyslyteslně patří zmrzlina. Nudí vás už ale příchutě jako jahodová, vanilková nebo čokoládová? Naštěstí někteří šéfkuchaři hotelů a restaurací rádi experimentují. Butikový hotel Qusisana Palace právě jednu takovou vychytávku přichystal pro stávající chřestovou sezónu! Vydejte se na výlet do Karlových Varů, vychutnejte si pohled na město z vyhlídky Jelení skok, procházejte se krásnou okolní přírodou a nakonec se zastavte na oběd a na dezert v Quisisana Palace a určitě zkuste jejich chřestovou zmrzlinu.

Zamilujete se do ní zcela určitě a my pro vás teď máme velmi příjemné překvapení. Její přesnou recepturu! Takže si ji klidně můžete udělat následně i doma.  

Ingredience:

150 ml chřestového vývaru
450 ml smetany
6 žloutků
150 g cukru
300 g chřestu

Postup:
Z oloupaného chřestu uděláme vývar, do něj přidáme 300 gramů syrového, nadrobno nakrájeného chřestu, vše svaříme se smetanou. Smícháme žloutky s cukrem a přidáme do horkého vývaru. Rozmixujeme, přepasírujeme, vyšleháme a dáme zmrznout.

Při servírování podáváme nejlépe s malinovým přelivem a lístkem máty.

Fotografie: p. Malcát

http://www.quisisana-palace.com

 

Otevřel se první avokádový bar na světě. Vyrazíte?

Otevřel se první avokádový bar na světě. Vyrazíte? 11.4.2017 foto: Iocrifa/Adobe Stock
Avokádoví nadšenci se dočkali.

Může být fotka kafe sexy? Ano!

Minulý týden zveřejnil Leoš Mareš na svém Instagramu fotku kafe s hashtegem #NejhoršíFotkaKafeVHistoriiInstagramu a my se pod to klidně podepíšeme. Proč se mu fotka nepovedla, co je na ní špatně a jak...