14 odstínů laků na nehty, které vám na podzim nesmí chybět

Už jste četli říjnové vydání ELLE a rubriku nejnovějších beauty trendů? Víte, jaké barvy laků na nehty by vám rozhodně neměli v přicházejícím podzimem chybět? Pokud ne, nevadí! Vybrali jsme pro vás deset základních barev, které dokonale padnou k vaší podzimní garderóbě. 

Tipy, aby vám lak vydržel perfektní co nejdéle:

1. Důkladně nehty odmastěte

Předtím než si nehty začnete lakovat, dopřejte jim rychlou lázeň. Spolu s vodou do ní kápněte i trošku alkoholu. Nehet je totiž porézní a vodu do sebe absorbuje, takže k němu lak pak tak dokonale nepřilne. 

2. Použijte podkladový lak

Možná se vám to bude zdát jako zbytečný krok, ale věřte nám, že rozhodně není. Bezbarvý podkladový lak je prostě základ. Díky speciálnímu složení lépe přilne k nehtu a zajistí, že vám barva vydrží rozhodně déle.

3. Nalakujte si i vrchní hranu nehtů

Každou vrstvu laků na nehty nanášejte nejen na nehet, ale i na jeho vrchní hranu. Díky tomu vrstvy uzavřete a na špičkách se vám nebude tak rychle odlupovat. 

4. Vyživujte

Chcete-li mít krásné a opravdu zdravé nehty, základ je výživa. Čas od času je dobré masírovat lůžku a kůžičku kolem nehtů a vyživovat je pomocí oleje s vitaminem E. Dostatek péče se vám vrátí skutečně pevnými nehty!

5. Odlakujte opatrně

Při odlakování nehtů se držte stejného principu jako při odlakování make-upu .Odlakovač naneste na vatový tamponek a na chvíli jej přiložte k nehtu a nechte působit. Teprve poté jedním pohybem lak setřete. Čím více nehet budete dřít, tím více ho poškodíte.

Jaká barva je vaším favoritem?