5 beauty hacks, které zaručí zářivější pleť

Nejlepší věci v životě jsou zadarmo, a to i když se jedná o beauty routine. ELLE přináší 5 zaručených tipů, díky kterým bude vaše pleť fresh bez toho, abyste museli utratit za krémy či séra polovinu výplaty. 

  • Spánek na zádech

Ne, nebudeme vás nutit spát v noci minimálně osm hodin, tenhle základní trik už totiž každá z nás dobře zná. Stejně důležitá je však poloha spánku. Odborníci tvrdí, že nejšetrnější k pokožce je spaní na zádech, jelikož se pleť neotlačuje o polštář a vrásky se pak netvoří tak rychle. Spaním na břiše vaše tvář trpí, jedná se dokonce o druhou nejčastější příčinu tvorby vrásek, hned po UV záření. 

  • Hydratace, hydratace, hydratace!

Voda skutečně dělá pro vaši pleť zázraky. Odborníci doporučují vypít horkou citronovou vodu hned po probuzení. Ta pomáhá vyčistit organismus a redukovat toxiny a bakterie ve střevech, které můžou vést k tvorbě akné. Nezapomeňte na dostatečný pitní režim, díky kterému bude vaše pokožka zářivá a hydratovaná.

  • Čistota

O samotném čištění pleti se snad ani zmiňovat nemusíme. Na co však občas zapomínáme je kontakt naší pleti s bakteriemi. Naprostým rájem pro jejich množení jsou kromě jiného kosmetické štětce. Po každém použití byste proto štětce měla přestříknout dezinfekčním sprejem. Doporučujeme i pravidelnou dezinfekci mobilu, a taky výměnu povlečení polštáře.  

  • Parní lázeň

Napařování má příznivý vliv na naši pleť – čistí ji, ozdravuje, uvolňuje póry i desinfikuje. Dokáže také pleť zklidnit, rozzářit i omladit. Následně si pleť opláchněte studenou vodou, čímž póry uzavřete.

  • Masáž obličeje

Hlavní zásada zní – pleť masírujte od středu obličeje směrem ven, ke spánkům nebo uším. Masáž obličeje uvolňuje napětí, pleť krásně prokrví a zpevní. Taky může zmírnit tmavé kruhy pod očima, které dodávají pleti nezdravý vzhled. Geny mají na této nedokonalosti bohužel stejný podíl viny než nedostatek spánku. Jemná obličejová masáž kolem očního okolí však může vést ke zjemnění tmavých kruhů, či dokonce jejich úplné eliminaci.