5 míst, které většinou při mazání krémem s SPF vynecháváme. Ale neměli bychom!

Z domu už bez SPF faktoru na obličeji neodcházíte? To je opravdu dobře! Na druhou stranu stále existují místa, kde krém s ochranným faktorem používáme jen sporadicky. A přesto že jsou to místa, která jsou stejně důležitá jako vaše tvář. Správná péče ochrání nejen vaši kůži, ale třeba i vlasy a zabráníte tak rychle vznikajícím vráskám nebo třeba sluneční alergii.

Vlasy

I vlasy je třeba chránit. Vystavení přímému slunci a tedy i UV záření jim rozhodně neprospívá a během léta je ohrožujeme nejen na dovolené, ale i běžným pohybem ve městě. Používejte sprej s UV filtrem, který můžete aplikovat každé ráno, vlasy nijak nezatěžuje ani nemastí a rozhodně ochrání.

Oční víčka

Ano, i tohle místo se může spálit. A je logické, že svůj klasický krém s SPF faktorem příliš očím nepřibližujete. Proto je toto místo, kde se tvoří nejvíce vrásek, velice zranitelné a denně namáhané. Řešením je opravdu jemný opalovací krém (klidně může být i dětský) s SPF 50.

Rty

Jednou z nejčastějších opalovacích chyb, které děláme je, že nepoužíváme ochranné balzámy. Citlivá kůže na rtech vyžaduje ochranu před UVA i UVB zářením stejně jako vaše tělo. A rozhodně doporučujeme nanášet víckrát než jednou denně. 

Uši

Kdy jste si je mazala naposledy? Nevzpomínáte si? A to je chyba! Pokaždé, když si budete mazat tvář, nezapomeňte přetřít i uši. Hlavně jejich hrany a lalůčky. 

Nohy

Když se jdeme opalovat k vodě, tak si je vždy namažete, protože se snadno spálí. Ale během dne na ně snadno zapomínáme. Proto před odchodem z domu nohy přestříkejte opalovacím krémem ve spreje, který pokožku ochrání a ještě jí zhydratuje.