5 největších chyb při používání make-upu

Tajemství dokonalého líčení je v jeho základech. Pokud budete sledovat jakéhokoliv profesionálního vizážistku při práci, uvidíte, že nejvíce času stráví právě s nanášením podkladového make-upu. Dobře totiž ví, že perfektní make-up je základem pro perfektní líčení a sjednocená pleť je to první čeho si vždy každý všimne. Jak následovat jejich techniku? Zde je největších 5 chyb, které děláme při nanášení make-upu a kterých se rozhodně musíte zbavit:

1. Používáte nesprávný odstín

Perfektní make-up snadno zamaskuje všechny nedokonalosti pleti, krásně ji sjednotí a rozzáří. Na druhou stranu také umí přesný opak - můžete v něm vypadat bílá jako duch nebo přehnaně oranžová. Proto vždy ve svém arzenálu mějte 2 make-upy: jeden pro letní a druhý pro zimní sezonu. Při jejich nákupech nespěchejte a dejte si na čas. Základní radou je: zkoušejte, zkoušejte, zkoušejte. Ale nikoli na ruce, ale na bradě. Jedině tak najdete odstín, který perfektně splyne s vaším tónem pleti.

2. Zbytečně silná vrstva

Dalo by se napsat, že čím kvalitnější make-up, tím menší množství bude ve hře. Aby jste vaši pleť barevně sjednotila a rozzářila, nebudete potřebovat půlku lahvičky, ale stačí vám opravdu malé množství. Pokud budete potřebovat zamaskovat akné, pigmentové skvrny nebo pihy (to by byla škoda!), použijte korektor. 

3. Zapomínáte na krk

Není nic horšího než když má krk jinou barvu než vaše tvář. Mnoho žen dělá právě tuto chybu a make-up roztírají do ztracena jen v oblasti brady, ale nikoliv v oblasti krku. Štětcem, prsty nebo jakýmkoliv jiným aplikátorem proto pečlivě naneste make-up i na krk. Můžete ho případně zkombinovat i se svým oblíbeným BB krémem, který je také tónovaný a docílit tak ještě přirozenějšího vzhledu.

4. Používejte podkladovou bázi

Možná se vám bude tento krok jevit jako zbytečný, ale každý profesionál vám potvrdí, že opak je pravdou. Právě primer dokáže vaši pleť připravit na nanesení make-up a s nadsázkou si troufneme napsat, že umí vše od zmenšení pórů až po vyhlazení vrásek. Navíc se postará o tolik potřebnou hydrataci pleti. A bonus navíc? Právě díky podkladové bázi váš make-up vydrží opravdu celý den.

5. Vyberte si nejlepší způsob aplikace

Štětce, silikonové houbičky, beauty blendery - je tolik způsobů, jak make-up můžete nanášet. Většina vižážistů však zůstává u osvědčené klasiky - tedy štětce nebo práce prstů. Právě díky nim make-up dokonale zapracujete do pleti v rovnoměrné vrstvě a nikde nevynecháte. Důležitým pravidlem jsou ale čisté ruce (vždy si je před nanášením make-upu umyjte teplou vodou s mýdlem) i čisté štětce (čistěte je ideálně po každém použití, minimálně jednou týdně).