5 pleťových masek Lancôme, jež miluje celý svět

Sezona večírků, neustálé střídání teplot, smog, špatná životospráva, alkohol… Je toho opravdu mnoho, co se vám na vaší pleti podepíše. Intenzivní péče v podobně pleťové masky zanechává okamžité výsledky a pleť hydratuje, čistí, vypíná a rozjasňuje. Vybrali jsme pro vás ty nejúspěšnější od značky Lancôme.

3 tipy, jak aplikovat masku, aby skutečně fungovala:

1. Čištění je základ

Aby se všechny účinné látky v pleťové masce mohly projevit, musí se aplikovat na zcela vyčištěnou pleť. K tomu se nejvíce hodí čisticí pleťové emulze, gely nebo oleje. Účinek masky ještě zvýšíte tím, když ji nanesete po sprchování, kdy máte díky teplé vodě otevřené póry.

2. Nespěchejte

Udělejte si čas jen a jen pro sebe a masku aplikujte ve chvíli, kdy víte, že minimalně 30 minut nikam nemusíte. Spolu s péčí o vaši pleť se klidně můžete postarat i o vaši mysl a spojit rituál pleťové masky třeba s meditací.

3. Dodržujte doporučený čas působení

Vybrat si můžete z masek, jež působí minutu, deset minut nebo půl hodiny. Doporučujeme se doporučeného času rozhodně držet. V žádném případě neplatí pravidlo, že čím déle necháte masku působit, tím lépe uděláte. V případě některých masek (třeba na aknózní pleť) bychom si tak mohly i uškodit.