Beauty trend: krásné obočí v několika krocích

Husté a výrazné obočí je současným trendem krásy. Dokáže zjemnit rysy obličeje, dokonale zvýraznit oči a dokonce i omladit. Málokterá žena má ale správnou barvu, tvar nebo šířku. Poradíme vám jednoduché triky, jak docílit přirozeného vzhledu pomocí několika základních rad.

1. Zvolte správný tvar

K určení tvaru vám postačí dva dlouhé štětce nebo obyčejné tužky. Položte je křížen u křídla nosu - jednu tužku vzhůru vedle nosu, druhou prodlužte k vnějšímu koutku oka. Kde se tužka setká s obočím, tam má mít správný okraj. Základní linii obočí rozhodně nijak dramaticky neměňte, protože k obličeji se nejvíce hodí přirozený tvar. 

2. Pohrajte si s barvou

Důležité je vybrat si barvu, která bude odpovídat přirozené barvě vašich vlasů. Příliš světlé, úzké nebo nepravidelné obočí můžete zvýraznit tužkou na obočí nebo stíny. Chybějící chloupky snadno doplníte přáskovým stínem pomocí zešikmeného štětce. Takové líčení vždy vypadá velmi přirozeně. Při malování tužkou na obočí chloupky nejdříve vykartáčujte a chybějící oboží doplňujte jemnými čárkami.

3. Vše zafixujte

Jste-li spokojeni s tvarem, účešte ho kulatým kartáčkem. Na fixaci můžete použít i řasenku na obočí, která řasy přirozeně zabarví a zároveň učese a zafixuje. Skvělým tipem je i fikace lakem na vlasy - stačí, když jím přestříkáte kartáče kartáček řasenky a obočí s ním lehce vykartáčujete do požadovaného tvaru.

Jaké beauty vychytávky náš při úpravě obočí nejvíc baví?