#ELLEtrend: perfektní “nahé” líčení z přehlídek FW18

Nalíčená, nenalíčená. To je jeden z velkých trendů nové sezony podzim a zima 2018. Nenechte se zmást - tento trend není tak jednoduchý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Díky pečlivě vybraným radám profesionálních vizážistů a hlavně perfektnímu mixu produktů, si ho ale osvojíte během pár minut. 

Stačí se držet následujících kroků:

1. Podkladová báze 

Neboli primer. Nejenže vaši pleť zhydratuje, ale ještě ji barevně sjednotí, zmatní a prozáří. Velkým bonusem navíc je, že díky němu make-up vydrží déle.

2. Make-up

Aplikujte ideálně štětcem, který ho skvěle zapracuje do pleti. Nezapomeňte ho rozetřít takzvaně do ztracena k vlasům, uším i pod branu. 

3. Korektor

Na tmavé kruhy pod očima nebo akné se hodí krémové korektory, se kterými můžete pracovat prsty nebo přímo pomocí aplikátoru.

4. Oční stíny

Světlejší tělový odstín naneste do vnitřního koutku a naopak tmavší do vnějšího. Docílíte tak lehkého zvýraznění očí, ale výsledek bude vypadat stále velice přirozeně.

5. Řasenka

Výrazné řasy jsou alfou a omegou vašeho “nahého” looku. Pracujete s řasenkou jemnými tahy a docílíte tak dlouhých a neslepených řas. 

6. Obočí 

Jeden z nejvýraznější prvků vašeho líčení. Kartáčkem obočí vyčešte nahoru a tužkou na obočí mu dodejte barvu. Držte se přirozeného tvaru vašeho obočí.

7. Pudr

Ideální pro fixaci make-upu, ale nepřehánějte to s ním. Nejdůležitější je volba správného odstínu. Pudr nanášejte lehce od středu obličeje a tzv. T-zóny do okrajových částí okolo vlasů.

8. Tvářenka

“Maličkost”, která udá směr celému vašemu líčení. Nejlépe se vám bude pracovat s pudrovými tvářenkami a lehce zkoseným štětcem, který perfektně zvýrazní vaše lícní kosti.

Tady je seznam produktů, které jsou pro make-up ve stylu “nahého líčení” perfektní: