Jak na exfoliaci?

Text: Karolína Wernerová

Peeling nejenže zbavuje pleť odumřelých buněk, takže je po jeho použití hebká a zářivá, ale také ji připravuje na snadnější vstřebávání všech produktů, které na ni nanesete. A to pro maximální účinnost vašich produktů potřebujete.

KDY?

Používání produktů se liší podle typu pleti. Zatímco mastná pleť snese častější použití – jednou za 5 až 7 dní, normální pleti stačí jedenkrát za 7 až 14 dní. U suché a citlivé pleti buďte opatrnější a dopřejte si exfoliaci jednou za 3 až 4 týdny.

JAK?

  • VYČISTĚTE

  • NANESTE NA VLHKÝ OBLIČEJ

  • NEDRHNĚTE, ALE JEMNÝMI KROUŽIVÝMI POHYBY POSTUPUJTE OD STŘEDU OBLIČEJE SMĚREM VEN

  • VYHNĚTE SE OČNÍMU OKOLÍ!

  • ŠETRNÝ PEELING MŮŽETE POUŽÍT I NA RTY

  • DŮKLADNĚ SMYJTE

  • ZTONIZUJTE

  • HYDRATUJTE

 

DOPORUČUJEME:
 

  1. Lancôme Rose Sugar Scrub – Obsahuje krystaly cukru přírodního původu, růžovou vodu a med. Při kontaktu s kůží se okamžitě rozpustí a umožní jemnou exfoliaci, která příjemně voní.

  2. Lancôme Exfoliance Clarté – Absorbuje nečistoty z pleti a čistí pleť až do jejích hlubokých spodních vrstev. Využívá technologii voskových mikrokuliček, které obsahují aktivní látku, jež absorbuje nečistoty. Exfoliační gel obsahuje i hydratační složky.

  3. Lancôme Absolue Precious Cells Rose Drop Night Peeling Concentrate – Neboli dvoufázová noční kúra, která pomáhá stimulovat obnovu buněk pokožky. Růžová exfoliační fáze s ovocnými kyselinami a exfoliačními přísadami. Zlatá olejová fáze je koncentrovaná směs vzácných výtažků růžového oleje.

  4. Kiehl's Dermatologist Solutions™ Nightly Refining Micro-Peel Concentrate – Díky extraktu ze slupek semen quinoy urychluje buněčnou obnovu, sjednocuje tón pleti, celkově ji zjemňuje a rozjasňuje.

  5. Kiehl's Pineapple Papaya Facial Scrub – Skutečné kousky ananasu a papáji? Ano, jsou tam společně s jemnými exfoliačními částicemi, které zajišťují přirozený peeling pokožky.

  6. La Roche-Posay Physiologique – Regenerují hydrolipidický film, zachovávají její zdravé pH a pomáhají hydratovat. V bázi je mimo jiné i vřídelní voda bohatá na vzácné prvky, které vaši pleť zklidní, osvěží a dodají jí zdravý vzhled.

  7. Vichy Normaderm 3in1 Scrub + Cleanser + Mask – Při čištění a peelingu aplikujte na navlhčený obličej, jemně vmasírujte a poté opláchněte. Při použití jako pleťovou masku naneste tenkou vrstvu na obličej, nechte pět minut působit a poté důkladně opláchněte.

 

P. S.: Peeling zvyšuje účinnost pleťových masek! Po použití peelingu naneste pleťovou masku a výsledek uvidite samy.