Jak připravit pleť na zimu

Text: Klára Dedková

Venku se ochlazuje a nepříjemná zima není šokem jen pro naši psychiku, ale také pro pleť. Je potřeba se jí opět věnovat trošku více a jinak než v období, kdy ji nejvíc prospívalo sluníčko. V dnešním článku se dozvíte, co byste na podzim a zimu měly zařadit do svých každodenních kosmetických rituálů. Uvidíte, že vám vaše pleť bude děkovat a bude vypadat stejně dobře jako v hezkých slunných dnech. 

Výměna krémů

Odložte lehké a matující krémy a vyměňte je za ty hutnější a hydratační. Krém je základem každé správné péče o pleť, a tak byste jeho výběr neměly podceňovat. Pokud za něco rády utratíme peníze, tak jsou to právě krémy. Vyživí naši pokožku, dodají ji potřebnou hydrataci a výsledkem bude krásná pleť, kterou nezastaví ani to nejošklivější počasí.

Maska víckrát týdně

Také máte masku na obličej spojenou s relaxací a pohodou, na kterou v létě nezbylo příliš času? Podzim je tím správným obdobím vše napravit. Zkuste ty domácí, voňavé nebo hydratační, které na obličeji necháte dokonce přes noc. Čím častěji, tím lépe. Pleť v tuto dobu potřebuje hodně péče a masky jsou tím správným řešením.

Dojděte si na masáž

Navštivte kosmetičku a kromě dokonalého vyčištění pleti si nechte udělat i masáž obličeje. My ji naprosto zbožňujeme. Nejenže se vám pleť prokrví, ale bude i odpočatá a rozjasněná. Většina lidí chodí hlavně na masáž zad nebo šíje, ale není váš obličej stejně důležitým místem, které si zaslouží speciální péči? Rozhodně! A pro podzim a zimu to platí dvojnásob.

Hydratační kosmetika

I ve vaší dekorativní kosmetice udělejte výměnu. Místo lesku na rty zařaďte do své rutiny hydratační balzám na rty a make-up, jehož primárním cílem nebude pleť zmatnit, ale hydratovat ji. Doporučujeme také zařadit červenou rtěnku, rozjasňovač a teplou tvářenku, která vaší tváři dodá zdravý odstín. 

Není najednou čekání na zimu příjemnější? Pro vaši pleť po těchto krocích rozhodně!