Jaké štětce zařadit do své základní sady?

Text: Klára Dedková

I když štětce na některé produkty dekorativní kosmetiky nepoužíváte, měli byste to alespoň zkusit. Rtěnka se například pomocí štětečku nanáší mnohem lépe. Nebo make-up? Už si ani nedokážeme představit, jaké je ho roztírat prsty. Přinášíme vám vyzkoušené klasiky, které vám budou dobře sloužit.

NA MAKE-UP

Tekutý make-up nezapracujete do pleti lépe než klasickým flat top štětcem. Ten nejlepší, nejhustější a nejjemnější nabízí Sigma. Konkrétně typ F80 vám ve výbavě nesmí chybět.

steteccara

NA PUDR

Některé youtuberky jsou natolik velké expertky, že navrhnou svou vlastní kolekci make-up štětců, které ihned po jejich uvedení zbožňuje celý svět. A to především pro jejich kvalitu i dostupnost. Řeč je o Sam a Nick, jež vystupují pod jménem PixieWoo a které vytvořily svou vlastní značku Real Techniques, od níž bychom vám rády doporučily minimálně tento skvělý štětec na pudr. Budete se s ním mazlit, i když se nebude líčit, za to vám ručíme.

steteccara

NA TVÁŘENKU

Štětec kabuki Yachiyo od Nars je svatý grál, který používá téměř každý make-up artista na světě. Asi není potřeba k němu nic psát, protože je prostě dokonalý. Nevíme, v čem přesně tkví jeho bezchybnost, ale dokáže nanést produkt tak hezky, že tím budete dlouho fascinovaná.

steteccara

NA OČI

Druhů štětců na oční stíny jsou stovky. My vám však doporučíme jeden náš oblíbený, který byl vytvořený ke ztrácení očních stínů. To je totiž ta nejtěžší disciplína při líčení očí a bez dobrého štětce ji nemáte šanci zvládnout. Vaším pomocníkem na dlouhé roky bude 217-Synthetic blending brush od MAC. Kvalitní a navíc syntetický.

stetec