Jaký make-up použít, abyste dosáhly looku Penélope Cruz?

Text: Klára Dedková

Mnohdy můžete být šikovnější sebevíc, ale bez správných make-up produktů vzhledu hollywoodských hvězd stejně nedosáhnete. Světoznámý make-up artista Pablo Iglesias nám nechal nahlédnout do své výbavy a prozradil  oblíbené produkty, s nimiž líčil Penélope Cruz na předávání cen Emmy. Pokud budeme vypadat alespoň z poloviny tak skvěle jako Penélope, vyzkoušíme vše!

„Když jsem vytvářel make-up Penélope, inspiroval jsem se klasickou elegancí supermodelek z 90. let. Kromě hustých tmavých řas jsem zvýraznil také krásně rozjasněnou pleť herečky a vše doplnil rtěnkou v nude odstínu. Výsledek je nejen smyslný, ale také nostalgický a nadčasový,“ vysvětluje Iglesias.

Pečující kosmetika

Správný a hydratační podklad je pro make-up důležitý, protože velmi ovlivní jeho výsledek i výdrž. Pablo Iglesias si zamiloval pečující řadu od Lancôme Absolue. Konkrétně na tento look použil oční sérum Lancôme Absolue Sublime Oleo-Serum, denní krém Lancôme Absolue Premium BX Day Cream a oční krém Lancôme Absolue Eye Premium BX.

Líčení obličeje

Překvapením pro nás bylo míchání dvou bází pod make-up dohromady. Pablo použil Prep & Matte Primer a Prep & Hydrate Primer od Lancôme. Když smícháte matující primer s hydratačním, dosáhnete výsledku, který vám nezaručí ani ten nejvíc multifunkční produkt na světě. Pokračujeme s make-upem Lancôme Teint Idole Ultra 24H Long Wear Foundation, který dokonale splyne s pletí a vytvoří pleť jako z Photoshopu. Konkrétně Penélope Cruz nosí odstín 35, ale vy si, prosím, vyberete ten perfektní pro vaši pleť. K zakrytí kruhů pod očima nebo mírnému rozjasnění je nutností použití korektoru Lancôme Teint Idole Ultra 24H Long Wear Foundation. Zapudrujeme a naneseme tvářenku Blush Subtil v odstínu Rose Fresque. Hotovo, můžeme jít na oči.

Make-up očí

Než vám prozradíme ingredience, jež Iglesias použil k líčení očí Penélope Cruz, zastavíme se u obočí. Nejen, že dává obličeji celkový tvar, ale také podtrhuje líčení očí. Velmi precizního dokreslení a zvýraznění dosáhneme použitím tužky Lancôme Brow Shaping Powdery Pencil. Abychom se nemusely celý večer o obočí starat, zafixujeme ho gelem Lancôme Brow Densify Powder to Cream a nemusíme mít obavy. Kromě černé tužky na oči a řasenky Hypnôse použil make-up artista také stíny z paletky Lancôme Hypnôse Palette v odstínu 110 Chocolat Amande.