Na co v péči o vlasy nezapomínat podle ELLE Beauty Club

Text: Klára Dedková

MYTÍ, TO JE VĚDA

Základem je dobrý šampon a kondicionér. My doporučujeme třeba kadeřnickou značku Label.m. Téměř všechno od nich je super a stojí za vyzkoušení. Vlasy však před mytím nejprve pečlivě rozčešte a poté velmi opatrně a pomalu umyjte. Užijte si masáž hlavy, kterou prokrvíte pokožku hlavy. Nejdůležitější je však šampon i kondicionér důkladně smýt. 

JEDNOU TÝDNĚ MASKA

Na masku na vlasy bychom neměli zapomínat stejně tak jako na masku na obličej. Vyživí vlasy desetkrát víc jak kondicionér a vlasy vám za to budou vděčné. Zkuste hlavně ty hydratační nebo si ji vyrobte doma. My milujeme na noc zabalit vlasy do kokosového oleje. Ten navíc zacelí konečky.

OCHRANA PŘED TEPLEM

Pokud si vlasy fénujete, žehlíte nebo kulmujete, nezapomínejte na ochranu před teplem. Na trhu je několik sprejů na vlasy, které kromě výživy a krásné vůně také ochrání vlasy před zničením. 

OPATRNÉ ČESÁNÍ 

Velmi opatrně vlasy rozčesávejte. Pokud použijete kondicionér, bude to sice snadnější, ale i tak zbytečně nespěchejte a už vůbec nepoužívejte sílu. Pěšinku rozdělte tenčím tupírovacím hřebínkem a zbytek je už na vás. Nás baví kartáče s přírodními štětinami, které používají kadeřníci, anebo klasický Tangle Teezer bez kterého nevycházíme z domu. Nezapomínejte také na údržbu kartáčů. Jednou za měsíc je pořádně umyjte a vyčistěte od vlasů. 

FINÁLNÍ STYLING

Pasty, tužidla i laky naše vlasy zatěžují, ale chápeme, že jsou pro váš účes nezbytné. Zkuste jich alespoň používat trošku míň, anebo se zaměřte na ty organické, které mohou být pro vaše vlasy naopak prospěšné. To platí pro všechno. Kdo čte etikety, je chytřejší. A v tomto případě i krásnější.