Pečujete správně o svou kosmetiku?

Text: Klára Dedková

Každodenní rutiny plné kosmetických rituálů bereme jako samozřejmost. Čištění našich pomocníků  a starání se o produkty už tolik ne. Mytím štětců na make-up to ale teprve začíná! Jak často čistíte svůj hřeben na vlasy? Kde uchováváte dekorativní kosmetiku? A všímáte si i prachu, který se usazuje na produktech v koupelně? S našimi tipy budete pečovat nejen sama o sebe, ale i o vaší kosmetiku.

Mytí štětců

Článků na tuto tématiku jste si pravděpodobně přečetla už desítky. Nejdůležitější na čištění štětců je pravidelnost tohoto obřadu. Doporučuje se minimálně jednou týdně. Vyhraďte si jeden den v týdnu, kdy štětce umyjete a provedete i generální úklid vaší kosmetiky. Nejen, že vám vydrží výrazně déle, ale bude vypadat jako byste ji právě přinesla z obchodu.

Čištění hřebenu

Jak často si češete vlasy? A jak často čistíte hřeben? Kartáč na vlasy pokládáme na stolek, umyvadlo, uklízíme ho do šuplíku nebo kosmetické taštičky. Během tohoto putování se na něm shromažďují nejen bakterie, ale také prach. Chcete ho přenášet i do svých vlasů? Proto hřeben umývejte stejně často jako kosmetické štětce. Minimálně jednou týdně. Nejdříve vyndejte všechny vlasy a poté kartáčkem vydrhněte jeho povrch mezi štětinami. Použít můžete klidně klasický šampon. Že už jste málem zapomněla, jak vypadal váš kartáč, když jste ho koupila?

Správné uchovávání kosmetiky

Někdo kosmetiku ukrývá v pečlivě připravených přihrádkách ve svém šuplíku, někdo ji háže do velké kosmetické taštičky, ze které ji každé ráno složitě loví. Asi tušíte, který způsob je ten správný. Na obalech zázračných lahviček je doporučení výrobců, abychom kosmetiku uchovávali spíše ve tmavých a suchých místech pokojové teploty. Tím pro nás vyplývá, že mít je vyskládané v koupelnové poličce asi není ideální.

Opět krásné obaly

Všimla jste si, že častým používáním se z dekorativní kosmetiky smývá nejen jejich vyrytý vzor na povrchu produktu, ale i jejich obal? Z matných černých obalů se stávají spíš od make-upu opatlané krabičky, které na první pohled jako luxusní kosmetika zdaleka nevypadají. Udělejte si pro své kosmetické miláčky čas a vyleštěte je do krásy, kterou v půběhu používání ztratili.