Revoluce! Aplikujete si ráno kosmetické přípravky ve správném pořadí?

Pouhých 10 minut denně. To je vše, co ráno potřebujete k dokonalé pleti. Nevěříte? Rutinní péče prováděná krok za krokem umožní pokožce dýchat a lépe přijímat každý produkt, který používáte. A to mnohdy bývá problém… Mám použít nejdřív oční krém, nebo sérum? Olej před, nebo po osvěžující pleťové vodě? Pokud stále tápete v přesném postupu, tady je nás vyzkoušený seznam, jenž maximalizuje efekt používaných přípravků na nejvyšší úroveň. 

1. Čistící gel

Nejdříve pleť vyčistěte. To, jestli dáváte přednost čistící emulzi, gelu nebo oleji, už je jen a jen na vás. Důležité je odstranit všechny nečistoty a odumřelé kožní buňky. Další přípravky se vám pak budou lépe vstřebávat.

denní rituál

čistící gel pro mastnou pleť, Lancôme Pure Focus, 610 Kč

cara

2. Toner

Matující pleťové tonikum minimalizuje viditelnost pórů, šetrně pleť zklidňuje, nevysušuje, osvěžuje a tonizuje. Rovněž umí redukovat drobné linky a vrásky. 

denní rituál

čistící tonikum, Elizabeth Arden Ceramide Purifying Toner, 766 Kč

cara

3. Hydratační pleťová voda

Hloubkově pleť hydratuje a vyživuje. Jako mávnutím kouzelného proutku jí umí dodat svěžest a jas. Stačí ji nanést na čistou pleť a krouživými pohybu rozetřít. 

denní rituál

hydratační voda ve spreji, Yves Saint Laurent Top Secrets Moisturizing Prep Lotion, 1079 Kč

cara

4. Sérum

Nejlepší způsob, jak podpořit učinnost denního krému, je použít sérum. Ta obsahují vyšší koncetraci aktivních látek, které rychleji a hlouběji pronikají do pokožky. 

denní rituál

energizující péče pro unavenou pleť, Clarins Booster, 791 Kč

cara

5. Olej

Najděte takový, který se rychle vpíjí do pleti a zanechává ji sametově hebkou. Pleťové oleje navíc dokážou pleť sjednotit, uvolnit její napětí, rozjasnit a vyživit. 

denní rituál

pleťový olej, L’Oréal Paris Nutri-Gold, 256 Kč

cara

6. Oční krém

Pleť kolem očí je nejtenčí, takže si zaslouží speciální péči. Vyberte si proto oční krém, který je lehký, zabraňuje tvorbě vrásek a drobných linek a redukuje tmavé kruhy pod očima. Aplikujte ráno jemným vklepáváním kolem očí.

denní rituál

oční péče proti vráskám, Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift, 1336 Kč

cara

7. Denní krém s SPF

Zakončete svou ranní rutinu denním krémem, který pleť hydratuje a chrání zároveň. SPF ochrana je základ, která by vám neměla chybět v každém ročním období. Jedině tak ochráníte svou pokožku před škodlivým UV zářením. 

denní rituál

 

denní krém pro rozjasnění pleti SPF 20, Lancôme Visionnaire, 2510 Kč