Tajemství dokonalé pleti Francouzek odhaleno!

Francouzské ženy jsou v umění vytváření vlastního stylu právem ty nejvíc obdivované. Jejich šarm jako by stále říkal „je ne sais quoi“, leckdy je totiž až s podivem, s jakou nenuceností jsou schopné vytvořit absolutně trendy outfity a přitom vypadat, že nad otevřenou skříní nestrávily ani minutu. Jejich pleť je ale kategorií sama pro sebe. Většinou je porcelánová, svěží, dokonale nalíčená a přesto působí, jako by ani žádný make-up nepotřebovala.

Toužíte ovládnout toho umění? Tady jsou jejich základní triky a tipy:

Investujte

Podle Francouzek se vyplatí investovat do kvalitních věcí. Kolik řasenek, očních stínů, make-upů nebo krémů potřebujete? Přestaňte si kupovat levné věci, o kterých jste přesvědčená, že vám stejně jen budou ležet v šuplíku a raději si investujte do jednoho dražšího kousku. A to nejen v kosmetice, ale i v módě. Uvidíte, že se vám takové myšlení víc než vyplatí!

Rudá rtěnka je základ

Kdybyste si měla na pustý ostrov vzít jen jedno jediné líčidlo, podle Francouzek by to byla rudá rtěnka. Nechte si poradit a věnujte dost času výběru správného odstínu. Barva by vám měla sedět, jako druhá kůže. Vášnivá těčka každého outfitu!

Složité líčení? Zapomeňte!

Vyškrtněte slovo “komplikované” ze svých módních i kosmetických rituálů. Spíš než složité střihy nebo oči nalíčené deseti odstíny, vsaďte na jednoduchost. Nalíčená, nenalíčená je rozhodně druhem make-upu, který byste si měli osvojit.

Odličování je alfou a omegou krásné pleti

Odlíčit make-up každý večer - tohle pravidlo francouzsky dodržují se základní pravidelností. Jemně čistíčí přípravek, micelární voda a čistící gel a dočišťovací tonikum patří mezi nutnou výbavu. Vyjímky neexistují!

Choďte na kosmetiku

V Paříži najdete kosmetický salon prakticky na každých sto metrech. Důvod je jasný: Francouzky si zakládají na pravidelných návštěvách stejně obřadně jako návštěvách butiků Saint Laurent. Čištění, masáže, manikůra nebo pedikůra jsou investicí, která se vám vždycky vyplatí!