Večerní rituál aneb jak se probudit do růžova

Každý máme zafixovaný svůj beauty rituál, který opakujeme večer, co večer těsně před tím než ulehneme do postele. Například topmodelka Claudia Schiffer v dobách největší slávy tvrdila, že za svou bezchybnou pleť vděčí tomu, že denně spí minimálně deset hodin. Taková porce spánku je ovšem pro většinu z nás luxus, který si nemůže dovolit. 

Spojitost mezi pomalu stárnoucí pletí a dostatkem kvalitního spánku potvrdilo několik vědeckých studií. Regenerace kožních buněk je v noci dvojnásobná, nejrychlejší za celý den, a to především v čase mezi jedenáctou večer a čtvrtou hodinou ranní. Proto si dneska udělejte náš večerní beauty rituál a dopřejte si dlouhý spánek.

 

  • VEČERNÍ BEAUTY RITUÁL PODLE ELLE BEAUTY CLUBU 

 

ODLÍČENÍ MAKE-UPU A NEČISTOT 

  • Zkuste si pro dnešek pleť nedrhnout odličovacími tampónky a odličte se jednoduše balzámem na odstranění make-upu. Stačí na suchou pokožku rozetřít menší množství produktu a spláchnout vodou. Yves Saint Laurent, Balm-In-Oil, tříčlánkový odličovač propojuje čistící schopnosti oleje a balzámu, který se na pokožce přetvoří z hedvábného oleje v jemnou emulzi. A také je obohacený o bambucké máslo.

VYČIŠTĚNÍ PLETI DO HLOUBKY 

  • Důležitou součástí, jak dosádhnout krásné pokožky je dokonalé čištění. Čistící pěnivý gel s obsahem rostlinných výtažků se zklidňujícím účinkem, odstraní nečistoty bez pocitu napjaté a suché pokožky. Dermalogica, Special Cleansing Gel.

TONIZACE NEBO-LI UZAVŘENÍ PÓRŮ 

  • Teď je potřeba uzavřít póry a připravit pokožku na pořádnou dávku hydratace. Tonikum osvěží a dodá pleti hydrataci nejen při práci v klimatizované kanceláři nebo na palubě letadla. Dermalogica, Multi-Active Toner.

HLOUBKOVÉ SÉRUM 

  • Předtím než nanesete hydratační krém dejte své pokožce, to co potřebuje. Dejte jí sérum, které ji vyživý do hloubky. Sérum podporuje přirozenou regeneraci pleti přes noc a pracuje, zatím co vy odpočíváte! Kiehls, Midnight Recovery Concentrate.

VYSOCE HYDRATAČNÍ KRÉM 

  • A jsme skoro u konce. Hydrataci vyžaduje každý typ pleti, na to nezapomínejte! Po séru musí přijít krém, který dodá vaší pleti dlouhodobou hydrataci, která vydrží celou noc. Kiehls, Ultra Facial Cream.

OČNÍ KRÉM 

  • Nezapomínejte ani na vaší nejtenčí vrtsvu kůže na vašem obličeji. Oční okolí si zaslouží privátní péči. Estée Lauder, Advanced Night Repair. 

VAZELÍNA NA PUSU

  • Suchou pusu nemá rád snad nikdo z nás, a proto než ulehnete, natřete své rty vazelínkou. Nejenže se probudíte jako Rihanna a budete se chtít smát celý den, ale i vaše oblíbená rtěnka bude vypadat lépe a její výdrž se zdvojnásobí. Egyptian Magic ( multifunkční produkt ) 

    LEVANDULE U POSTELE  

  • Doporučujeme si dát k posteli levanduli, která nejenže příjemně voní, ale také navozuje klidný spánek a pomáhá při úzkostech a depresích. Už v dávných dobách byla považována za blahodárné antidepresivum.

 

 

ELLE BEAUTY CLUB doporučuje: