10 ikonických looků Isabel Marant

Isabel Marant už dlouhou dobu ztvárňuje bohémský cool vzhled. Pařížanky ji milují už od jejích začátků, a netrvalo dlouho a charismatické návrhářce propadl celý svět. Spolupráce osobité designérky s H&M tak vyvolala masové nadšení a pozítří – 14. listopadu – jde očekávaná kolekce konečně do prodeje.

Isabel se v ní zaměřila na přepracování svých vlastních oblíbených kousků, a dala tak vzniknout ucelené retrospektivě své návrhářské kariéry. Přinášíme vám tedy jednoduché shrnutí deseti prvků, na nichž se zakládá celý styl Isabel Marant.

1. Krátké délky

Isabel se rozhodně nebojí odhalených modelů. Šortky a sukně těsně pod zadek, to je její parketa. Perfektní pro dokonalé dlouhé nohy.

Isbaelkratkedelky

2. California girl

Modely Isabel Marant v sobě mají pokaždé uvolněnost typickou pro americké západní pobřeží. Volánkové tuniky a zacuchané vlasy od mořského vzduchu.

IsabelKalifornie

3. Bezstarostně cool

Outfity francouzské návrhářky vždy působí tak, že jejich nositelka je sexy, aniž by se o to vlastně snažila. Rádoby špatně upletený světr a ustřižené kraťasy ale ve výsledku dají vzniknout svěží kombinaci.

IsabelCool

4. Sporty

Ačkoli ‚sportovní elegance‘ nepatří mezi naše oblíbená slovní spojení, tak v případě Isabel uznáváme, že umí skvěle sportovní styl podat tak, že bychom ho hned rády zařadily do našich vlastních šatníků.

IsabelSporty

5. Rebelka

Isabel navrhuje sice sexy modely, ale zároveň je z nich cítit, že jsou určeny pro sebejistou ženu. Bomber z hedvábí s vyšívanými květinami je toho ideálním příkladem.

IsabelRebelka

6. Etnický nádech

Folklorní motivy byly out, dokud se je nerozhodla pojmout po svém právě Isabel. Z tradičních potisků dokázala udělat must-have, které pak ostatní značky přejaly ve velkém.

IsabelEtno

7. Vintage rock

Inspirace šedesátými lety je v tvorbě Isabel Marant velice silná. Kůže je jedním z jejích nejoblíbenějších materiálů. Nevynechá ho žádnou sezonu.

IsabelRock

8. Western

Krajka, bílá barva a kovbojské boty jsou poznávacím znamením Isabel Marant.  Hrdě stojí za sofistikovaným Divokým západem po francouzsku.

Isabelwestern

9. Divočina

Na zvířecí potisky a průhledné látky si Isabel Marant taky potrpí. Odvážný mix pro odvážné ženy.

Isabeldivocina

10. Tenisky na klínku

A na závěr oblíbený trend posledních let: kotníkové tenisky se skrytým podpatkem. Která módní značka je ještě nezkopírovala? Lavinu vyvýšené sportovní obuvi ale strhla právě Isabel.

IsabelKlinky