10 tipů na nejlepší víkendový brunch

My v ELLE jsme milovníci dlouhých snídaní. Takže je dost možné, že se s námi na některém z těchto míst potkáte. Víkendy jsou jako stvořené k brunchi s partnerem, kamarádkou nebo partou kamarádů. Sestavili jsme pro vás seznam deseti míst, která uspokojí všechny vaše touhy.
 

Když milujete sladké:

IF Café Werichova vila

Nedělní snídani spojte s procházkou po Kampě a přes Karlův most pomalu dojděte až do Werichovy vily. Tady si dejte sladké dobroty v nádherné kavárně IF Café. Jejich nabídka dortíčků je prostě dokonalá. Rozhodně si nesmíte dát jen jeden, to by byl hřích!

kjk

Když máte kocovinu:

Café Pavlač

Skvělá žižkovská kavárna vás po náročném večírku zachrání. Snídaně tu nabízejí po celý den a milá obsluha vás v této těžké chvíli pochopí a dokonale se o vás postará. Rozhodně si tu dejte breakfast burger, který je na kocovinu tím nejlepším lékem. Houska, slanina, vajíčko, klobásky a k tomu hranolky s majonézou... Jo! Skvělé tu ale mají i vafle s nuttelou, davelské párky nebo hot dog se zelím a sýrem. 

lklk

Když milujete kafe:

Café Letka

O víkendech tu bývá celkem rušno, ale věřte, že když budete mít štěstí a seženete tady stůl, litovat rozhdoně nebudete. Snídaně tu dělají obrovské, přesně takové, jaké o víkendu potřebujete. A k tomu si samozřejmě dejte kafe, protože tady ho dělají skvěle. A navíc ten interiér... 

nm

Když máte rádi design:

SmetanaQ

Dům SmetanaQ na Smetanově nábřeží je místem, kde se setkávají lidé, jež spojuje zájem o umění, kulturu a design. Najdete tu galerii, obchod i krásnou kavárnu. Takže až se nasnídáte, běžte si celý dům prohlédnout a kupte si něco hezkého. 

jj

Když jste rádi v centru:

Café Savoy

Ruch pražského Újezda sledujte z nádherné secesní kavárny Savoy. Tahle kavárna patří do rodiny Ambiente, takže je naprosto jasné, že cokoliv si tu dáte, bude výborné. Dejte si třeba anglickou nebo francouzskou snídani, vajíčka na sto způsobů nebo naprosto bezkonkurenční francouzský toast. Mňam!

kjkj

Když chcete klid:

Café Jen

V téhle roztomilé kavárně ve Vršovicích se budete cítit jako na návštěvě u známých. Každý víkend navíc svou nabídku mění, takže snídaně tady bude velkým překvapením. Můžete si ale být jistí, že tady nikdy neuděláte chybu. 

nn,

Když máte rádi české jídlo:

Eska

V Karlíně je teď skvělých podniků spousta, ale Eska je sázka na jistotu a v našem seznamu rozhodně nemůže chybět. Tohle místo je pro víkendové brunche jako stvořené. Nikam nespěchejte a v klidu si vychutnejte všechny místní dobroty. Jejich pečivo je vyhlášené po celé Praze. 

kjkj

Když jste vegani:

Herbivore

Vyrazte na Náplavku a dejte si tu pořádnou veganskou snídani. Nabízejí tady úžasné acai bowls i snídaně formou bufetu. 

lkj

Když máte rádi pomazánky:

Bistro proti proudu

Tahle karlínská kavárna je kombinací všeho, co by měla příjemná kavárna mít. Neskutečně milá obsluha, krásný interiér skvělá lokalita a výborné jídlo i pití. Rozhodně si tu musíte dát některou z domácích pomazánek. Vajíčková je boží, ale šunková je ještě o něco lepší. Ale cokoliv si tu dáte, je prostě úžasné.

jkkl

Když chcete něco neobvyklého:

Cafe Fin

Vietnamská kavárna na Jiřáku je skvělou volbou, pokud nemáte chuť na vajíčka nebo koláče či chleba s máslem. Kromě klasického Bun Bo Nam Bo tak, jak ho všichni znáte, musíte určitě zakusit i Bun Bo Sot Vang - neboli hovězí ragú - a to ať už s nudlemi, či jako verzi s toastem. A milovníci sladkého, dejte si místní toast. Domácí jogurtový základ, fíky, marakuja s medem, vše posypané oříšky…

kjk