11 top vychytávek pro krásné ruce

Zatímco většinu času v koupelně věnujeme obličeji a vlasům, na ruce se moc pozornosti nedostává. Jenže pak se často nestačíme divit, proč nevypadají na fotkách tak skvěle, jak potřebujeme a na řadu přijdou nejrůznější aplikace vyhlazující pleť a upravující barevný tón. Ale protože realita žádný vychytaný filtr nemá, určitě stojí za to jim pár minut denně věnovat. Vlastně stačí jen jedna minuta a ta správná péče. 

Stejně jako v případě tváře, i ruce potřebují pravidelnou exfoliaci, hydrataci a ochranu před UV zářením a znečištěným městským vzduchem, což vám potvrdí každá manikérka, dermatolog i modelka. Jak mít i mimo Instagram krásné ruce?

Zaměřte se na to, čím si ruce myjete. Čím méně alkoholu, tím lépe. Ten totiž kůži vysušuje, což (hlavně v chladném počasí) nepotřebujete. Pravidelně (jednou, dvakrát týdně) si udělejte peeling, který odstraní všechny odumřelé buňky, vyhladí kůži, rozjasní ji a výrazně zjemní. Následně si dopřejte speciální masku na ruce. Skvěle fungují sheet masky ve tvaru rukavic nebo naneste extra výživný, hutný balzám, natáhněte bavlněné rukavice a jděte spát. Ráno budete mít krásně vyhlazené ruce i nehtovou kůžičku.

Krém na ruce si nechávejte na stole, kde jste nejčastěji. Budete ho mít na očích a tím i výrazně zvýšíte šanci, že ho budete pravidelně používat.

11 top vychytávek pro krásné ruce