20 nejkrásnějších evropských pláží

Ať už právě děláte cokoliv, nechejte toho a soustřeďte se. Máme pro vás nejlepší tipy na ty nejkrásnější pláže. A nemusíte ani vytáhnout paty z Evropy. Můžete se vydat na jih, ale taky na západ nebo na sever. I tam totiž objevíte úžasná místa, ze kterých se vám nebude chtít zpátky domů. Zabookujte si letenky nebo nastartujte auto, v práci nahlaste dovolenou a užívejte si na 200%. Následujících dvacet míst vás bude víc než jen bavit.

Kde najdete nejlepší pozadí pro své nejdokonalejší plážové selfie?

beach girl b3023


Playa de La Concha

01 La Concha Beach San Sebastian 8e1fc

Kde: severozápadní Španělsko

Kousek za hranicí s Francií najdete jednu z nejvíce ceněných pláží celé Evropy. Mnozí o pláži v San Sebastianu mluví jako o té nejkrásnější.


Castro Marina

05 Castro Marina Puglia c5ded

Kde: jihovýchodní Itálie

Italská Apulie se stává nejžhavější turistickou destinací, kterou rozhodně nesmíte vynechat. Z Prahy se létá do Bari, odkud pokračujte podél pobřeží na jih. Kousek za Lecce, kde určitě navštivte místní katedrálu, najdete pláž tak úžasnou, že nebudete vědět, z jakého úhlu ji fotit dřív. Tisíce lajků předem zajištěno.


Elafonissi Beach

02 Elafonissi Beach Greece 9d444

Kde: Kréta

Krásně čisté moře a hlavně růžový písek. Ne, to není žádný ostrov v Tichomoří, ale pláž Elafonissi na ostrově Kréta, která je podle cestovatelů tou nejkrásnější v celém Řecku.


La Côte des Basques

03 La Cote des Basques Biarritz 9ed76

Kde: jihozápadní Francie

Druhou pláží v Biskajském zálivu na našem seznamu je La Côte des Basques v Biarritzu. Přímořské letovisko, jehož historie sahá až do 9. století, patří mezi tradičně vyhledávané zejména mezi slavnými a bohatými. Jezdila sem císařovna Eugenie i Coco Chanel. Dnes to tu patří hodně surfařům. Zlatý písek, hodně kaváren, prostě ráj (nejen) na léto.


Fig Tree Bay

04 Fig Tree Bay 1b721

Kde: Kypr

Na pláži Fig Tree Bay začíná sezona v dubnu a končí až v říjnu. Můžete tady na vodě lyžovat, surfovat, šnorchlovat i létat na padáku za motorovým člunem. Perfektní pro dovolenou ve více lidech. 


Punta Prosciutto

13 punta prosciutto salento 59d71

Kde: jihovýchodní Itálie

Když už budete na jihu Itálie a uděláte si výlet do Lecce, přejeďte také na druhou stranu "podpatku" na pláž Punta Prosciutto neboli Li Prisuddi v místním dialektu. Písečné duny tady dosahují i osmi metrů, voda je křišťálově čistá a hlavně to tady vypadá jako v ráji. Nikdo vám nebude věřit, že jste z Evropy nevytáhli paty.


Playa de ses Illetes

06 Playa de Ses Illetes 56df8

Kde: španělský ostrov Formentera

Nejezděte na Ibizu, kde je v létě každý. Místo toho objevte ostrov hned vedle a tady si pak užívejte na Playa des ses Illetes. Vypadá to tady jako na březích Tichého oceánu.


 Weymouth Beach

09 Weymouth beach b00fe

Kde: jihozápadní Anglie

Nemusíte ani do Řecka, ani do Španělska. Zkuste se vydat na sever. Na anglickém pobřeží najdete další z nejkrásnějších evropských pláží. Malebné prostředí, kvůli kterému sem jezdí i členové královské rodiny, je ideální kulisou na super dovolenou.


Balos Beach and Lagoon

07 Balos Beach and Lagoon Kissamos 66694

Kde: severozápadní Kréta

V letovisku Kissamos zamiřte rovnou na pláž Balos, kterou rozhodně musíte vidět na vlastní oči. Je chráněná lagunou s tyrkysově modrou vodou a nepochybně se stane místem, na které jen tak nezapomenete.


Vik Black Sand Beach

19 Vik Black Sand Beach Iceland a59bb

Kde: Island

Další tip, který vás zavede na sever, nikoliv na tropický jih. Islandská pláž vám učaruje od prvního momentu. Je totiž celá černá. Navíc ohraničená skalními útesy, takže o dokonalé fotky nebudete mít nouzi. Perfektní místo na hodně dlouhé procházky.


 Cala Mariolu

10 Cala Mariolu Baunei 5ae99

Kde: východní Sardinie

Na italském ostrově Sardinie najdete spoustu míst, jedno by vám ale rozhodně nemělo ujít - pláž Cala Mariolu. Naskytne se vám ten nejkrásnější pohled, jaký si jen umíte představit. Malebnost tomuto místu dávají bílé skály, které se odrážejí v blankytně modré vodě. Dostanete se sem lodí a určitě si nezapomeňte výbavu na šnorchlování, budete jí potřebovat.


Kleftiko Beach

08 Kleftiko Beach Milos b2453

Kde: řecký ostrov Milos

Pláž Kleftiko je dostupná jenom lodí, ale vůbec se tím nenechejte odradit. Naopak. Jednak si dost užijete cestu sem a pak ta podívaná, která se vám naskytne! Nádherně čistá voda, bílé skály, jeskyně, jachty na obzoru. Není to klasická pláž s pískem, slunečníky a davy turistů. O to však lákavější. Tohle bylo tajné místo pirátů.


Falesia Beach Olhos de Agua

11 Falesia Beach Olhos de Agua Portugalsko dd102

Kde: jižní Portugalsko

Kousek od města Faro najdete nejkrásnější pláž celého Portugalska - Falésii. Sousedí s rybářskou vesnicí, takže o skvělé jídlo máte postaráno. A pak ty západy slunce nad zlatavým pískem!


Baia Delle Zagare

12 baia delle zagare 99048

Kde: poloostrov Gargano, jihozápadní Itálie

Gargano je hodně oblíbená oblast na východním pobřeží Itálie. Pokud byste si měli vybrat jen jedno jediné místo, pak vsaďte na Baia Delle Zagare. Ubytujte se v hotelu na skále a pak si už jen užívejte místní soukromé pláže s neuvěřitelným výhledem. 


Praia Da Rocha

14 Praia Da Rocha portugal 15df0

Kde: západní část Algarve, Portugalsko

Tady se nudit rozhodně nebudete. Přes den pláž, v noci bary. Velkou písečnou pláž lemují drsné skály, zlatavý písek omývají vlny Atlantského oceánu a na pobřeží najdete tolik míst, kde se budete bavit 24/7, že vám doporučujeme strávit tady minimálně dva týdny.


Plage de Palombaggia

15 Plage de Palombaggia Porto Vecchio Corsica 1bd24

Kde: Korsika

Tady to Francouzi milují! A vy budete taky. V okolí najdete plno hotelů, stačí si vybrat. 


 Durdle Door Beach

16 Durdle Door Beach Dorset England 1b93b

Kde: jihozápadní Anglie

Soukromá pláž v anglickém Dorsetu se vám bude moc líbit. Z Londýna se sem dostanete vlakem a následně nasedněte na autobus č. 104 a ocitnete se na kousku ráje. Dá se tu plavat i šnorchlovat v křišťálově čistých vodách nebo si udělat stylový piknik na pobřeží.


 Cala Goloritzé

17 Cala Goloritze Sardinia Italy b1814

Kde: východní Sardinie

Další nádherné místo na Sardinii si zamilujete od prvního momentu. Z přístavu Santa Maria Navarrese se sem pořádají pravidelné výlety, dostanete se sem autem, autobusem, ale i na skútru. Nebo taky loďkou, ale po silnici to je pohodlnější. Jen si vezměte pohodlné boty, abyste bez problémů zvládli hodinovou procházku po kamenitých plošinách. Za tu námahu to rozhodně stojí.


Navagio Beach

18 Navagio Beach Zakynthos Greece 17f07

Kde: řecký ostrov Zakynthos

Krásu Jónského moře nejvíc oceníte na pláži Navagio s nádherně bílým pískem. Lemují ji bílé skály a i ona byla tajným místem pirátů, takže o dobrodružství nebudete mít nouzi. Stejně jako o ty nejlepší plážové fotky. I sem se dostanete jen lodí, o to zábavnější výlet vás čeká.


Zlatni Rat

20 Zlatni Rat Brac Croatia 9f60d

Kde: chorvatský ostrov Brač

Nejkrásnější pláž Chorvatska najdete na ostrově Brač. Pláž vstupuje do blankytného moře, díky čemuž se každý den trochu změní její tvar. Vstup do moře je docela strmý a v sezóně tu bývá i pět tisíc lidí najednou. Pokud se chystáte právě na Brač, "Zlatý roh" určitě nevynechejte. Stojí to za to.