3 filmy, které byste měli vidět hned teď

JAK TO VŠECHNO ZAČALO 120 BPM. Beats per minute. Takhle tepe hudba devadesátých let. A s ní přichází AIDS. Nenechte si v žádném případě ujít jeden z nejsilnějších filmů tohoto roku. Šílelo se z něj nadšením už v Cannes, vy na tom určitě nebudete jinak. Smrtelná nemoc jako věc veřejná, smrtelná nemoc jako věc ryze soukromá, intimní. Jak moc je 120 BPM výjimečným filmem, o tom si udělejte obrázek sami, pro ELLE jsou 120 BPM filmem roku

{YouTube}_3OcDshX7Ek{/YouTube}

 

ZVLÁDNOU TO? Lukáš chce být slavným hip-hoperem. Simona si nechá změnit pohlaví. Jarda touží po velké rodině. Jejich sny, touhy a cíle jsou úplně jiné, jedno však mají společné – jejich domovem není ten obvyklý, nýbrž dětský. Z něj se teď protagonisté dokumentu Sbohem děcáku režisérky Hany Ludvíkové snaží dostat a postavit se na vlastní nohy. Podaří se jim to? 

{YouTube}CzWn1u24TYM{/YouTube}

 

HERECKY SILNÉ KVARTETONemusíme si nic nalhávat, ani rok 2017 nebyl v Česku po filmové stránce nikterak výjimečný. Jedny z posledních nadějí jsme upřeli na Kvarteto, které se v kinech začalo hrát minulý týden. Režíruje ho Miroslav Krobot, který se rozhodl vyprávět nám o (ne)snesitelné křehkosti mezilidských vztahů, zvláště pak v navenek uzavřené skupině lidí, jakou je právě komorní hudební těleso, a hrají v něm Bára Poláková, Lenka Krobotová, Pavlína Štorková, Jaroslav Plesl a další vaši oblíbenci. Takže, život nám ten film opravdu nezměnil, na to je chvílemi příliš banální, ale trapně vám za něj v kině ani po něm nebude. 

{YouTube}mLaZVeHy1h4{/YouTube}