3 způsoby, jak svůj trénink vytáhnout na maximum

Ať už trénujete pravidelně či s tréninky právě začínáte, protože vás vyburcoval seznam letošních předsevzetí, důležité je soustředit se na co nejlepší výsledek. Protože každý trénink se počítá!

S tím vám nejlépe pomohou různé metody, které vaší snahu zefektivní a posunou ji na další level. Jaké jsou tři nejoblíbenější způsoby podle ELLE? Tyhle nepodceňte.

1) Dodržujte správný jídelníček před i po tréninku.

Rozhodně kvůli hubnutí nepřestávejte jíst. Jeden z nejhorších způsobů, jak se dostat k vytouženému výsledku, je přestat tělu dodávat potřebné kalorie. Právě při cvičení je jídlo a dostatek vody nejzásadnější. Důležitá je pravidelnost (obecně se doporučuje pět až šest jídel denně) a správná volba jídel. Namísto škrobů (brambory, chleby, těstoviny atd.) zvyšte příjem sacharidů z ovoce a zeleniny a ujistěte se, že do těla dodáváte dostatek zdravých tuků, například ze semínek, ořechů nebo populárního avokáda. Zvyšte také příjem bílkovin, abyste udržela svaly i při ztrátě hmotnosti. Svalům také dopřejte co nejvíce hydratace, jsou totiž z 70 až 80 procent voda a dehydratace vede k jejich poškození. Abyste zvýšila produkci nové svalové tkáně, je nutné udržovat tělo dostatečně hydratované a mít v rovnováze sodík, draslík, hořčík a vápník.

2) Najděte si parťáka. 

Ve dvou se to lépe táhne. A u tréninku to platí dvojnásob. Najděte si někoho, s kým budete cvičit pravidelně. Můžete se totiž navzájem porovnávat a soupeřit, a tím i motivovat. Hlavně si najděte někoho, s kým se váš trénink stane zábavou. O tom to přeci je. 

3) Nepodceňte správnou výbavu.

I do tělocvičny je potřeba se funkčně obléct. Zvolte proto sportovní oblečení, které nejen zvýší pozitivní prožitek z pohybu ale i váš vlastní výkon. Značka adidas přišla s revoluční základní vrstvou oblečení a představila univerzální technologiemi nabitou kolekci AlphaSkin, kterou lze využít napříč sporty. Jedná se o oblečení, které se při tréninku stane vaší druhou kůží. Kinetické vlastnosti této kolekce udržují příjemný pocit při cvičení, běhání či jiném sportu. Už nikdy vás nebudou škrtit nebo táhnout legíny při lekci jógy a po tréninku už nebudete mít na nohách obtištěné švy. To zní skvěle, ne? 

AlphaSkin je k dispozici ve třech kolekcích – kolekci adidas AlphaSkin 360, která nabízí maximálně kompresní oblečení zpevňující svaly a redukující jejich vibraci při náročném tréninku. Kolekce adidas AlphaSkin Tech nabízí legíny, sportovní podprsenky, trička a tílka se střední kompresí svalů a odvede teplo a pot od těla, takže trénink je v suchu a váš výkon maximální. Třetí kolekce adidas AlphaSkin Sport kolekce zase poskytuje lehkou kompresi a chladivou technologii Climacool, která je ideální i pro venkovní tréninky. To vám koneckonců může potvrdit biatlonistka Gábina Koukalová, která se stala tváří kolekce pro ČR.  

adidas AlphaSkin seženete v prodejnách adidas či na www.adidas.cz