5 čtecích aplikací, bez kterých se neobejdete

Také patříte mezi ty, kteří mají v prohlížeči otevřených minimálně třicet záložek a v telefonu stovky screenshotů článků, které si odkládáte na později, ale většinou se k nim už nikdy nevrátíte? Ano, my to známe. Existuje ale řešení! Vyzkoušejte aplikace, které vám všechny rozečtené stránky uloží, přehledně rozřadí anebo dokonce samy přečtou. Vybrali jsme pro vás 5 nejlepších.

1. FLIPBOARD

Aplikace, která vám z telefonu udělá vlastní mini časopis. Propojte si s ní svůj Facebook a Twitter, vyberte své nejoblíbenější online portály a magazíny, a Flipboard vám všechny články zkombinuje do příjemného formátu, kterým si můžete listovat jako opravdovým časopisem. Podle oblíbenosti sám doporučuje žhavé novinky ze světa a témata, která by vás mohla zajímat.

2. SPEAKY

Pokud vás baví podcasty a audio knížky, budete z aplikace Speaky určitě nadšení. Zajímá vás nějaký článek, ale nemůžete zrovna koukat na obrazovku? Speaky vám jej celý přečte a odříká. Současně vám u každého článku ukáže, na kolik minut zhruba je a kolik času vám malý diktát zabere. Funguje v češtině i mnoha dalších jazycích, a jakmile si zvyknete na trochu robotickou dikci, nebudete chtít nic jiného.

3. INSTAPAPER

Číst články umí i Instapaper, který má jinak výhody podobné jako aplikace Pocket. Tu jsme vám doporučovali již tady. Ukládat články můžete jednoduše ze smartphonu, tabletu, ale i e-mailu a používat ho můžete i na počítači. Oproti Pocket má Instapaper poněkud čistší, minimalističtější design, který si můžete snadno přizpůsobit.

4. FEEDLY

Nejjednodušší aplikace z tohoto výběru, bez zbytečných nástaveb a funkcí. Back to basics. Zkrátka si uložíte, co vás baví a můžete odškrtávat, které články jste již přečetli a které vám ještě zbývají.

5. READKIT

To nejlepší na konec. Readkit aplikace do počítače vám synchronizuje veškerý obsah z mobilních čtecích aplikací (například výše zmíněných Pocket, Instapaper i Feedly). Pokud tedy máte delší chvilku, můžete si v klidu v počítači projít si všechny články. Kategorii po kategorii, na jednom místě pohromadě, a hlavně v preferovaném vizuálním stylu.

scrollingif c0a59

Příjemné čtení!