5 důvodů, proč jet na Maledivy

Poznejte nejkrásnější ostrovy světa, kam můžete vyrazit na nezapomenutelnou dovolenou, načerpat energii a užít si ty nejkrásnější západy slunce na světě. Našli jsme místa, ve kterých slovní spojení “ráj na zemi” dostává zcela nový rozměr. Jmenují se Constance Halaveli Maldives a Constance Moofushi Maldives! A kdyby vás náhodou pohled na tyrkysové moře omrzel, o čemž dost pochybujeme, máme pro vás 5 dalších důvodů, proč si zkrátit zimu právě tady:

1. Fascinující podmořský svět

Vítejte na Ari. V luxusním potápěčském ráji v Indickém oceánu. Místě, které vám nabídne desítky podmořských památek nebo třeba zážitek potápění se žraloky. Na severu „se potkáte” se žraloky kladivouny a mantami obrovskými a na jižním cípu atolu Ari „narazíte” na žraloky obrovské. Ti mohou měřit až úctyhodných 17 metrů a potápěči je díky zavěšení na jejich ploutev přezdívají jako podmořské taxi. Jih je domovem nádherného plážového resortu Constance Moofushi Maldives, který je skvělou volbou nejen pro milovníky potápění. V jeho okolí se totiž nachází 32 exkluzivních potápěčských spotů. 

2. Stálé slunečné počasí

Pokud víc než pod hladinou moře chcete dovolenou trávit na bělostných plážích, pak vás určitě bude zajímat fakt, že Maledivám se také přezdívá „země věčného slunce”. Lokace poblíž rovníku jim totiž zaručuje celoročně teplé klima, ve kterém se teploty pohybují mezi 30 a 32 stupni Celsia. S nadsázkou řečeno ani ve vodě se příliš neochladíte: teplota vody je zde kolem 27 stupňů Celsia.

3. Nezapomenutelné vzpomínky

Maledivy jsou jako stvořené k tomu, aby potěšily vaši zimou umořenou dušičku. Až vás omrzí lenošení na sluncem zalitých plážích, přesuňte se do lázní a dopřejte si nejlepší masáže vašeho života. V nich si můžete i zacvičit jógu nebo si dopřát ošetření obličeje místními aroma produkty. Vaše zážitková dovolená odpočinkem rozhodně nekončí. Co si třeba nechat uspořádat piknik na pláži při západu slunce nebo večer strávit v kině na pláži pod hvězdami s nohami zabořenými v písku? Oblíbenou místní kratochvílí jsou i kulinářské kurzy, kdy se se svojí rodinou nebo drahou polovičkou naučíte vařit speciality místní i mezinárodní kuchyně.

Maledivy

4. Skvělé jídlo a pití

Maledivská kuchyně je ovlivněna polohou, historií, ale také náboženstvím v této tropické oblasti. Místní gastronomie vám naservíruje nepřeberný výběr mořských plodů, čerstvého ovoce, lahodných dezertů a mnoho dalšího. Vše okořeněno špetkou kari a vůní kokosu. Snad nejoblíbenější jídlo na Maledivách se nazývá Mashuni. Jde o kousky nasekaného tuňáka v kombinaci s cibulí, kokosem a chilli papričkami. Ochutnat můžete tradiční maledivské speciality i delikatesy mezinárodní kuchyně a to ve špičkových pětihvězdičkových restauracích, v jejichž čele stojí vyhlášení světoví šéfkuchaři. 

5. Dovolená pro každého

Romantická dovolená ve dvou nebo skvělý čas s rodinou? Na Maledivách si užijte obojí. Maledivy obecně jsou oblíbenou destinací novomanželů. Vždyť, kdo by nechtěl trávit dovolenou na bílé pláži pod tropickými slunečními paprsky. Na Ari ale najdete i resorty, které jsou ideální pro rodiny s dětmi. Constance Halaveli Maldives například nabízí dětský klub, který se o vaše ratolesti postará, zatímco rodiče si mohou dopřát například masáž nebo skvělý oběd. Maledivy si užijete i jako solo cestovatel, který se může víc seznámit s maledivskou kulturou a vyrazit například na jeden z místních obydlených ostrůvků a užít si tradiční hudbu či tanec.

cara

Constance Halaveli Maldives 5* 

Jen 25 minut letu hydroplánem od Male najdete tento luxusní ostrovní resort se soukromými vilami a bazénem. Ty jsou stylově zařízené v tropickém duchu a vybavené TV s plochou obrazovkou, dokovací stanicí pro iPod nebo bezplatným internetem. Součástí resortu je i potápěčské centrum, 3 restaurace nebo tenisové kurty.

Maledivy resort

Constance Moofushi Maldives 5*

Resort jako stvořený pro romantiku ve dvou. Najdete ho na jednom z ostrovů v South Ari Atoll a tvoří ho 110 vilek schovaných pod tropickými palmami nebo na kůlech nad tyrkysovou vodou Indického oceánu. Na ostrově jsou dvě restaurace a dva bary a okolní vody jsou přímo stvořené pro šnorchlování či potápění.

Maledivy Constance

 

Pět důvodů? Jasně, známe jich mnohem víc. Přesvědčte se sami: