5 módních předsevzetí pro stylové holky

O beauty předsevzetích, která ocení hlavně vaše pleť, už jsme psali. Ale co váš styl? Nezaslouží si také oživit? Co si konečně udělat pořádek v šatníku, začít experimentovat nebo si konečně koupit tu kabelku, po které tolik toužíte? Není lepší chvíle si vše proplánovat, než právě teď, na začátku roku. Podívejte se, jaká předsevzetí by si měla dát každá, která touží po ultra chic roku 2017 bez dlouhých dilemat před skříní každé ráno. A začněte je plnit třeba rovnou tento víkend! 


 fashiontoast clothingrack f08f1

1. Pravidelně třídit skříň

Dostali jste od Ježíška spoustu nových věcí nebo jste si "omylem" při nákupu dárků pro ostatní pořídili něco nového i pro sebe? Čas uvolnit místo ve skříni. Ideálně nejen teď, ale pravidelně v průběhu celého roku. Udělejte si plán. Někomu vyhovuje pravidlo, že když přibyde něco nového "dovnitř", musí něco staršího automaticky "ven". Někdo naopak preferuje protřídění šatníku každý měsíc a někdo zase po delší době, třeba každou novou sezónu. Přehledný šatník nepodceňujte – dodá vám novou chuť se oblékat stylově a urychlí rozhodování, co na sebe každý den, protože po ruce a na očích budete mít oblíbené kousky i ty, co jsou zrovna aktuální a trendy.

 


 alt7 8e554

2. Najít si svou "uniformu"

Pařížanky umí vyrazit z bytu do deseti minut a vypadat super stylově i v něčem jednoduchém, protože přesně vědí, co jim sluší a po jakých kouscích po ránu s jistotou sáhnout. Naučte se to taky. Udělejte si příští týden test, oblékněte každý den něco jiného a zasoustřeďte se na to, v čem se cítíte nejlépe a nejsebevědoměji. V dobře padnoucích džínách a tričku, v šatech nebo třeba v overalu? Obdobu svého "nej" outfitu si pak pořiďte klidně několikrát. Důležité je se v daném outfitu cítit dobře za každých okolností, vytvořte si tedy uniformu na den i na večer. Kdykoliv nebudete stíhat, sáhněte po této kombinaci.


 shopping style tailor dress 5062a

3. Nebát se švadlenek

Najít si šikovného krejčího nebo švadlenu ve vašem okolí může zabrat nějaký čas, ale vyplatí se to. Nepodceňujte sílu oděvu upraveného na míru. Úpravy typu zkrácení či zúžení nestojí skoro nic, ale ušetří vám spoustu nervů každé ráno před zrcadlem. Upravit se dá téměř každý střih a uvidíte, o kolik raději budete upravené kousky mít. Navíc budou působit luxusnějším dojmem. 


 chanel black 1 98dd9

4. Začít investovat

Máte seznam ikonických doplňků anebo nadčasových kousků oblečení, o kterých jste si skoro celý život říkala, že si je jednou koupíte? I móda může být investicí a například hodnota kabelky Chanel Medium Flap bag vzrostla od roku 2010 o 70 %. Přestaňte tedy čekat na "až jednou" a jděte pořízení toho, o čem sníte, naproti hned. Udělejte si časový či finanční plán a jasně si určete, kolik si chcete každý měsíc odložit a za jak dlouho či k jaké konkrétní příležitosti si konkrétní věc koupíte.

 


 julia

5. Začít experimentovat s barvami

Každou zimu si při procházce uvědomíme, jak moc v našich městech chybí barvy. Ne na domech, ale na kabátech a doplňcích. Neměli bychom se jich přestat bát? Módní kolekce na jaro-léto 2017 mluví jasně: výrazná zelená, oranžová i růžová budou největší hit nadcházející sezony a chybět by v šatníku neměly nikomu. My se za ně přimlouváme celoročně! 

Kdo si přeci jen na ty výrazné netroufne, ať jde alespoň po pastelových nebo tlumených zemitých barvách, které se snadno kombinují s černou, šedou, ale i mezi sebou navzájem. Vínová, khaki, olivová, cihlová... Je to jen na vás.