5 šatů Givenchy, jež přepsaly módní historii

Text: Klára Dedková

Každá z nás je viděla. Na chvíli po nich možná zatoužila a následně si v nich sama sebe představila. O čem je řeč? O těch nejkrásnějších šatech, které podle nás přepsaly historii. A ne náhodou je spojuje jedna módní značka. Givenchy Paris.

„Malé černé“ ze Snídaně u Tiffanyho

Nosíme je často a rády. Malé černé proslavila už v roce 1961 Audrey Hepburn v našem oblíbeném filmu Snídaně u Tiffanyho. Nestojí za nimi nikdo jiný než módní dům Givenchy. Šaty navrhl sám zakladatel značky Hubert de Givenchy, který zemřel letos v březnu v požehnaném věku 91 let. Jeho malé černé nás neopustí nikdy.

kjdkjcara

Svatební šaty Meghan Markle

Nejočekávanější šaty tohoto roku mají také značku Givenchy. Na královskou svatbu si je oblékla nevěsta a americká herečka Meghan Markle, která si v nich 19. května vzala britského prince Harryho. Navrhla je umělecká ředitelka Givenchy Clare Waight Keller jako svůj debut pro značku a nám se moc líbí. V jednoduchosti vždy bude krása.

kjdkcara

Grace Kelly na návštěvě Bílého domu

Jen zelená to může být. Když v roce 1961 navštívila americká herečka a monacká kněžna Grace Kelly Bílý dům, zvolila tento jednoduchý outfit. Samozřejmě značky Givenchy. K zeleným šatům doplnila kabátek ve stejné barvě a vše doladila krásnými rukavičkami i čelenkou. Co dodat. Grace Kelly.

lkdlcara

Beyoncé na Met Gala 2015

Ach… Nad těmito šaty žasnul celý svět včetně nás, a tak je řadíme na seznam. Beyoncé v nich na Met Gala zazářila tak, že tím udělala Givenchy jednu z nejhezčích kampaní. O tom, že se líbily i samotné zpěvačce, svědčí její písnička Formation. Zpívá v ní: „I'm so reckless when I rock my Givenchy dress.“

kjkcara

Svatební šaty Kim Kardashian

Kim Kardashian je ikona, jejíž styl baví celý svět. A její svatba byla událostí roku. Čí šaty oblékla? Hádáte správně, Givenchy. Když si v roce 2014 brala ve Florencii zpěváka Kanye Westa, nechala si ušít krajkové šaty, jež přesně podtrhávaly křivky její postavy. 

jjk