5 tipů, jak zvětšit rty i bez botoxu

Text: Klára Dedková

Po plných rtech alespoň na chvíli zatoužila každá z nás. Samozřejmě se můžete objednat k plastickému chirurgovi, ale my se přikláníme k tipům, které zvládnete i bez něj. Postačí vám pár triků a kosmetických vychytávek.

LESK ZVĚTŠUJÍCÍ OBJEM

Kosmetické značky se předhánějí v tom, kdo vymyslí lepší složení lesku na rty, které by vám dokonalý objem rtů umožnilo na počkání. A daří se jim to čím dál lépe. Co třeba směs kyseliny hyaluronové a mořských výtažků, které stimulují tvorbu kolagenu a dodávají rtům objem s nádherně vyhlazeným povrchem? Zkuste třeba Dior Addict Lip Maximizer, který navíc rty hydratuje. 

OPTICKÝ KLAM

Velkým trendem posledních let je používání rozjasňovače. My ho do svých kosmetických rutin přidali už dávno a pro jistotu bez něj nevycházíme z domu. Nejen, že skvěle vypadá pod obočím a na vrchu lícních kostí, ale zkuste ho i na rty. Použijte ho nad střed horního rtu a uvidíte to kouzlo. Opticky to vaše rty zvětší a dodá jim plasticitu, která bude vybízet k těm nejsladším polibkům. 

KONTUROVACÍ TUŽKA

Make-up artisti s ní umí kouzlit a my se jí občas bojíme. Nejdůležitější je však odstín. Vybírejte ho podle přirozené barvy vašich rtů a neuděláte chybu. Obtáhněte o necelý milimetr vaše rty, vyplňte i jejich povrch (skvěle funguje jako primer!) a následně naneste rtěnku. Nebojte se a nakreslete si ten nejhezčí tvar, který vás napadne. Pokud si budete chtít hodně vyhrát, zkuste místo konturky štěteček a rtěnku a opatrně překročte hranice. V líčení jsou otevřené. 

ZVLÁŠTNÍ PŘÍSAVKY

Určitě jste o nich už slyšela. Jedná se o umělohmotné předměty, které podtlakem přisajete na vlastní rty. Necháte chvíli působit a poté sundáte. Lehký sací tah na rtech způsobuje akumulaci krve a tím zvětšuje objem rtů. Efekt vydrží pouze dvě hodiny, ale je velmi viditelný. Můžete ho zopakovat nebo využít na krátkodobé akce či focení. Což je stále lepší, než jít na operační sál. 

PEČUJTE O NĚ

Jako pečujeme o vlasy, nehty nebo zuby, měly bychom se starat i o své rty. Věnujte jim alespoň jednou týdně speciální péči v podobě peelingu, který z nich sundá šupinky i loupající se kůžičku. Stačí, když smícháte cukr s medem nebo kávu s kokosovým olejem. Určitě vyzkoušejte i masky na rty, které nabízí několik drogerií, a na závěr použijte vrstvu vazelíny či vašeho oblíbeného balzámu na rty. Rty budou zregenerované, hezčí a přirozeně plnější.

RTĚNKY, KTERÉ NÁS BAVÍ V NOVÝCH KOLEKCÍCH FW18: