5 TRIKŮ, JAK MÍT PLNĚJŠÍ RTY

1. exfoliace
Ano, stejně jako v případě pokožky, je i ze rtů třeba odstraňovat odumřelou kůži. Exfoliace navíc stimuluje i krevní oběh, čímž jsou vaše rty šťavnatější a plnější. Pokud ještě denně přidáte jemnou masáž zubním kartáčkem s následnou vrstvou vazeliny, nenechají na sebe plné rty dlouho čekat. 

2. zvýšení tvorby kolagenu
Pokud chcete dosáhnout trvalejšího efektu plných rtů, vsaďte na látky zvyšující tvorbu kolagenu ve rtech. Pozor, není třeba bolestivých injekcí, na trhu seženete balzámy či speciální masky na rty s obsahem vitamínů C, E a A. Jako bonus obsahují rovněž kyselinu hyaluronovou. Ta je známá jako přírodní zvlhčovadlo, které na sebe váže vodu, což vede většímu objemu rtů.

images

3. “plumping” produkty
Rýchlým pomocníkem v boji za plné rty jsou tzv. “plumping” přípravky, které díky obsahu koření jemně podráždí kůži, aby bobtnala. Možná ucítíte lehké brnění a pálení, ale odborníci se shodují, že nebezpečí rozhodně nehrozí. 

4. držet se pravidel
Aby vyše rty vypadaly opticky větší, vyvarujte se tmavých a matných odstínů rtěnek či balzámů Vybírejte světlé barvy a pro zintenzivnění efektu, přidejte na vrch ještě lesk.
Tajným trikem pro 100% efekt je prosvětlení těsně nad srdíčkem horního rtu a ze spodu dolního. Lehkost kolem rtů dává iluzi světla a dělá rty plnější.

5. fitness
Abyste vaše rty nenechala ani na moment zahálet, pravidelně s nimi cvičte. Říkejte ó, á a další samohlásky a dlouze je protahujte a špulte při  nich rty. I když to vypadá legračně, pravidelné cvičení, zabraňuje ochabování a tvorbě vrásek.