5 věcí, které byste po sexu měli dělat

Těchto 5 jednoduchých věcí, na které nebudete po sexu zapomínat, výrazně posilí váš vztah:

1. Vzájemně se masírujte, dotýkejte se, hlaďte se

Masáž jako milostná předehra, to asi známe všichni. Ale vztahoví odborníci radí, abyste si masáž nebo aspoň hlazení dopřáli i bezprostředně po milování. Tvrdí, že to navodí ještě intimnější pocity. Oběma vám je totiž jasné, že masáž po sexu už není prostředek, kterým byste chtěli druhého naladit na milování, ale pouze výraz hluboké lásky a sounáležitosti. 

2. Předčítejte si 

Ne, to není vtip! Stále více párů v různých výzkumech přiznává, že silné pocity intimity a blízkosti zažívají, když vedle sebe po milování leží v posteli a nahlas si předčítají. Žánr knih ani to, jestli má předčítat muž nebo žena (nebo na střídačku) už výzkumy blíže nespecifikují. 

3. Dýchejte synchronně

Zase to na první pohled vypadá jako rada z nějakého kabaretu, ale odborníci to myslí zcela vážně. Doporučují, abyste se k sobě s partnerem po sexu přitulili v poloze “lžiček” (ležíte na boku těsně přitisknutá zády k partnerovi). Po chvíli se prý synchronizuje nejen vaše dýchání, ale i srdeční tep. Díky tomu si budete připadat, že jste jedno tělo a jedna duše a že intenzivnější pocit blízkosti už zažít nelze. 

4. Přineste si do postele jídlo

Po sexu většinou pěkně vytráví, tak proč z jídla v téhle chvíli neudělat extra bonusovou záležitost? Odborníci říkají, že když si po milování přinesete malé občerstvení přímo do postele a ještě nahého partnera - ať už láskyplně nebo hravě - krmíte a necháváte se krmit od něj, posiluje to u většiny párů pocity sounáležitosti a intimity.

5. Připravte si společnou koupel

Odborníci na vztahy se shodují na tom, že když si bezprostředně po milování dopřejete s partnerem společnou koupel, prodloužíte tím významně vzájemné pocity blízkosti a umocníte fakt, že k sobě vy dva patříte. Nehledě na to, že po divokém sexu je právě horká lázeň s voňavými přísadami dokonalá relaxace.