6 blogů o designu a architektuře, které se vyplatí sledovat

1. FREUNDE VON FREUNDEN

Populární blog už dávno není určen jen německy hovořícím. Původem berlínská aktvita se dnes rozkročila mezi osmdesát měst po celém světe a obsáhla všechny světadíly. Na pravidelné bázi přináší rozhovory s neobyčejnými designéry a umělci z jejich přirozeného prostředí, ať už studia, nebo domova.

web: Freunde Von Freunden

Freunde von Freunden

2. THE SELBY

Jeden vůbec z prvních webů o interiérovém designu založil v roce 2008 fotograf a všestranný umělec Todd Selby. Začal s publikováním bytů a domů svých kamarádů, dnes má za sebou blog The Selby spolupráce se značkami jako Airbnb, Ikea, Fendi, Louis Vuitton nebo třeba Nike.

web: The Selby

The Selby

 

3. THE SOCIALITE FAMILY

Francouzka Constance Gennari založila neobvyklý blog o bydlení, který nás bere do domovů rodin a vybraných osobností především v NY, Londýně, Miláně nebo Paříži. Důkladnou zpověď jeho obyvatel vždy doprovází bohatý rejstřík unikátních fotografií, které jinde neuvidíte.

web: The Socialite Family

The Socialite Family

4. SOMEWHERE I WOULD LIKE TO LIVE

Katty Schiebeck, Ruben a Daniel Ortiz z Barcelony stojí za vznikem webu a extrémně úspěšného instragramového účtu Somewhere I would like to live, který odráží jejich zájmy v oblasti designu a architektury a představuje výběr inspiračních i čistě faktických článků. Stejní kreativci stojí i za instagramovým příbuzným platformy – Somewhere I would like to go.

web:Somewhere I Would Like To Live

Somewhere I would like to live

5. MONDO BLOGO

Mondo Blogo je ikonou blogerské designérské scény. I přesto, že život tohoto blogu už pokračuje výhradně na instagramu, jeho web i nadále stojí za návštěvu. Je to fantastický exkurz do historie designu i architektury, který kurátoruje newyorský galerista a sběratel Patrick Parrish.

web:Mondo Blogo

Mondo Blogo

6. FUCK YEAH BRUTALISM

Editor blogu Fuck Yeah Brutalism Michael Abrahamson ví o architektonickém brutalismu mnohem více než většina ostatních. Už několik let vytváří největší webovou sbírku fotografií brutalistických stavebminulého století.

web:Fuck Yeah Brutalism

Fuck yeah brutalism

Článek poprvé vyšel v ELLE Decoration Zima 2017.
Připravil: Adam Štěch, editace: Eva Slunečková