9 nových míst v Praze, kam musíte zajít

Hong Kong Karlín

Konečně dobrá Čína! V Karlíně vzniklo nové asijské bistro, jmenuje se Hong Kong Karlín a dát si tu můžete sladké i slané snídaně, nudle z woku, různé varianty kantonské kachny, bůček, nudlové polévky, veganské jídlo a samozřejmě kávu, čaje a drinky. Připravují tu i denní menu. My jsme se málem rozplynuli blahem, jak strašně dobré to bylo. Takže jestli máte rádi asijskou a hlavně čínskou kuchyni, rychle sem! Diáře s sebou a udělejte si rezervaci na víc než jeden večer. Sem se totiž budete hodně rádi vracet.

www.hongkongkarlin.cz

Thámova 221/7, 186 00, Praha 8

klkcara

Kuchyň

Majitel impéria Ambiente, Tomáš Karpíšek, je považován za člověka, který na co sáhne, to mu vyjde. Pod jeho síť restaurací, kaváren a barů už patří 25 podniků. Před nedávnem otevřel další restauraci v Salmovském paláci na Pražském hradě. Pokud hledáte exkluzivní zážitek, tady ho najdete. Zdejší výhled vás dostane do kolen. Stejně jako menu Marka Janoucha, které se každý den obměňuje. Koncept je postaven na pokrmech našich předků, důmyslně vybraných receptech ze starých kuchařek a dobře ošetřeném pivu. Kuchyň chce navrátit Pražany na Hrad a nabízí jim k tomu vskutku velkorysé podmínky. Více než 150 míst, designový interiér Terezy Fraňkové a spoustu čerstvých dobrot. Pochutnáte si tu třeba na svíčkové se smetanou, dančím guláši, řízku z kotlety, koprovce, leču i domácí sekané. U stolu si vyberete předkrm nebo polévku a přímo u plotny v centrální místnosti nahlédnete pod pokličku, abyste si vybrali z toho, co dobrého dnes mistr kuchař navařil. Na uvítanou nechybí panák slivovice Žufánek. Kuchyň je místo, kam prostě musíte jít. A vzít všechny, kteří se do Prahy přijedou podívat. Zn. dobré jídlo a výhled za milion included.

www.ambi.cz

Hradčanské nám. 118/1, 110 00, Praha 1

lklkcara

Artiséme

Poslední dobou se z Prahy stává místo, kde vážně chceme být a jsme tu rádi. Staré části města po dlouhých letech ožívají, a ty, které žily jen pro turisty, se nám pomalu vracejí. Jako třeba tahle vila na Malé Straně. Projděte slavnou Lennonovou zdí a vstupte do nádherné zahrady, kde najdete nejstarší strom ve městě i 800 let starou kapli. Po měsících rekonstrukce tu vznikl krásný prostor plný toho nejlepšího, co český design nabízí. Přijít sem můžete i na lekce jógy nebo spoustu zajímavých přednášek.

www.artiseme.com

Velkopřevorské náměstí 4, 118 00, Praha 1
 

mmcara

Mama Shelter

Holešovický Parkhotel se proměnil v útulný hotel pro mileniály, obyčejné turisty i zaneprázdněné byznysmeny a jmenuje se Mama Shelter neboli v maminčině skříni. Francouzská rodina tento koncept po sedmi místech ve světě přinesla i do Prahy a slibuje, že tohle je víc než neosobní hotel s velkou postelí a minibarem. Tohle je místo, kam se budete chtít vracet po celém dni stráveném mezi lidmi. Budete se tu totiž cítit jako doma. Nechybí cinema koutek, fotbálek, kulečník, hrací automaty, bar, pizzerie, restaurace a každý čtvrtek a pátek DJ. Interiér je tak barevný a bláznivý, že nebudete vědět, kam se máte dívat dřív. Udělejte si rezervaci a zajděte sem s partou na fajn večeři.

www.mamashelter.com/en/prague

Veletržní 1502/20, 170 00, Praha 7

km.,cara

Cà phê

Po Vinohradech a Karlínu teď svůj boom zažívají i Holešovice. A tak tu na jaře vzniklo vietnamské bistro lehce okořeněné evropským stylem, kde mají insta friendly interiér, skvělou kávu z evropských pražíren i ty nejlepší vietnamské dobroty a každý den připravují denní menu. Útulný interiér navrhlo duo andrea&martina (Andrea Kroupová a Martina Šandová), jejichž jména jsou vám možná povědomá. Tyhle holky se podílely i na designu kavárny Pauseteria a design storu Artiséme. Nicméně skvělou zprávou je, že tady myslí i na ranní ptáčata. Otevřeno mají už od půl 8, takže stihnete snídani ještě před začátkem pracovní doby. Určitě si dejte snídaňové Pho, Cháo gà (slaná rýžová kaše s kuřecím masem) nebo třeba Xôi ngọt (sladká rýže s kokosovým mlékem a ovocem). Abychom to shrnuli, tahle kavárna si vás jednoduše získá a budete se sem rádi vracet.

www.ca-phe.cz

U Průhonu 9, 170 00, Praha 7

n,n,mcara

Pauseteria

Většinou platí, že my Pražáci se v centru moc nevyskytujeme. Spousta turistů a předražené a naprosto nekvalitní kavárny nebo restaurace, kde nabízejí guláš v chlebu a příšerné kafe, nám ho totiž dost otrávili. To se ale určitě změní, protože za rohem od Staroměstského náměstí najdete tuhle útulnou kavárnu. V Pauseterii se rázem ocitnete v úplně jiném světě, kde čas plyne pomaleji a je tu božský klid. Takže až si proklestíte cestu davy lidí, všechny starosti nechte venku a vychutnejte si čerstvě praženou kávu, koláč nebo dort. V nabídce nechybí ani klasický avokádový chleba, obří lívanec či omeleta.

www.pauseteria.cz

U radnice 11/4, 110 00, Praha 1

nmm,ncara

Pokoj

Dobrých a kvalitních květinářství není nikdy dost. V Holešovicích teď můžeme nakupovat krásné pokojovky, knihy o rostlinách i pokojové rozprašovače, které nádherně voní.

www.pokoj.store

Schnirchova 1257/4, 170 00 Praha, 7

m,,m,cara

Showroom Eliška Lhotská jewellery

Šperky Elišky Lhotské milujeme už dlouho, a tak jsme rádi, že teď otevřela svůj vlastní showroom. Najdete ho v Holešovicích a je to zároveň dílna, kde Eliška tvoří všechny ty nádherné kousky. V nabídce jsou kolekce New Archeology, The Future is Now a Spiritoffline. Zároveň se tu tahle mladá šperkařka věnuje zakázkové tvorbě. Tvoří originální šperky a v hojné míře taky snubní a zásnubní prsteny. Showroom zatím nemá pevnou otevírací dobu, můžete sem přijít po předchozím objednání na [email protected] nebo na telefonu 605 212 419.

www.eliskalhotska.cz

Přístavní 15, 170 00, Praha 7

nm,,cara

Coffeespot

Výběrovou kávu od rodinné pražírny Coffespot najdete už asi na patnácti místech. Nedávno konečně otevřeli svůj vlastní espresso bar na Vinohradech. Provozují ho dva milí kluci, kteří vám připraví zrnkovou kávu, espresso i batchbrew. K tomu si dejte limonádu, něco sladkého nebo si kupte jejich vyhlášený chleba.

www.coffeespot.cz

Lucemburská 22, 130 00 Praha

nm,