Jak se krémovat v létě?

Letní měsíce kladou na péči o pleť zvýšený důraz. Pokožku musíme chránit proti škodlivým slunečním paprskům a zároveň o ni stále pečovat. Jaký je ovšem správný postup? Dominik Göddertz, vedoucí laboratoře výrobků na opalování NIVEA SUN, radí, jak mít správně ošetřenou a chráněnou pleť.

1. Základem všeho je důkladné čištění pleti. Připravuje pokožku na vstřebávání pečující složky kosmetických produktů. Pleť jemně vyčistěte kartáčkem s čistícím gelem nebo tampónem s micelární vodou.

2. Po vyčištění je pleť připravena absorbovat to nejlepší, proto hned poté použijte sérum, které pokožce dopřeje hydrataci a další benefity dle své funkce. Pečující složky v séru jsou účinnější než ty v denních krémech, neboť jsou maximálně koncetrované.

3. Poté použijte krém na oční okolí. Oblast okolo očí je vystavována vysokému mechanickému namáhání při mrkání, smíchu a mluvení. Proto je důležité, aby zůstala hydratovaná po celý den.

4. Dalším krokem je hydratace obličeje, kterou zařídí denní krém. „Nechte vaši pleť denní krém před dalším krokem důkladně vstřebat. Pak mohou pečující složky naplno účinkovat a pleť bude vypadat lépe sjednocená a pěstěná," vysvětluje Dominik Göddertz. 

5. Na denní krém naneste pleťový opalovací krém, který ochrání citlivou pleť obličeje před známkami předčasného stárnutí, jako jsou vrásky nebo pigmentové skvrny. „Obličej potřebuje zvláštní a spolehlivou ochranu proti UVA a UVB záření," vysvětluje Dominik Göddertz. Tu vám dodají nové výrobky NIVEA UV Face, které byly vyvinuty tak, aby na pleti nezanechaly nepříjemný nebo těžký pocit. 

nivea

Face Anti-Age & Anti-Pigments, NIVEA SUN UV, 235 Kč

n


Face Shine Control, NIVEA SUN UV, 200 Kč