A je to tady. Zima… a čepice!

Čepice - asi nejkontroverznější součást oblečení. Nosit, nebo nenosit? A ve městě? Sundávat, nebo nechat na hlavě? Sportovní, nebo chlupatou? A co následně s vlasy? 

Já osobně zažila asi všechny varianty, které si v souvislosti s pokrývkou hlavy umíte představit. Zimu mínus dvacet, omrzlé uši a totální ignoraci všeho, co se nosilo na hlavě. Dokonce i na horách! Další rok jsem pro jistotu beranici nesundavala ani v baru. Přišlo mi, že bez ní to není ono. Vařil se mi sice mozek, ale byla jsem nepřehlédnutelná. Nosila jsem kšiltovky, bekovky, kulichy, pletené i kožešinové, barevné i šedivé, s bambulemi i bez. Každou zimu objevím kousek, kterému propadnu. Pravidelně každou zimu pár kousků poztrácím, nebo věnuju. Kdybych ale měla vybrat 5 nejoblíbenějších, pak to rozhodně budou: 

1. obří kožešinová čepice - absolutní must have. Nejen že skvěle zahřeje, ale můžete ji nosit ve městě k teniskám, stejně jako v ní vyrazit na sjezdovku. Multifunkční, multifashion. (Miller, Sportalm)

1 807e8

2. jako po mamince - pokud máte problém s pravou kožešinou, nasaďte si na hlavu její obdobu v ekologickém provedení. Tyrkysová z aktuální kolekce H&M je skvělým retrem a vsadím se, že přesně takovou nosila vaše maminka v 80. letech!

2 d7d26

3. kulich - nejuniverzálnější čepice, která sluší každému (skoro). Stačí jen rozpustit vlasy, namalovat pusu červenou rtěnkou a bambuli si pořídit samozřejmě kožíškovou. (Allsport)

31 f6cda

 32 d642e

4. holka ze severu - vybavujete si scénu z filmu About a Boy? Kdy maminka Marcuse nosila pletenou čepici s norskými vzory, což její syn považoval za módní peklo? My v ELLE ji naopak považujeme za čepicový bestseller. Miluje ji i naše redakční štěně Anděla. Snědla ji málem i se Zuzkou. (Goldberg)

4 7d1c7

5. kšiltovka - pokud si čepici neumíte představit bez kšiltu, pak upgradujte letní verzi na koženou s ochranou na uši. Kolekce Studio H&M ji nabízí v několika barevných provedeních a ochrání vás nejen před mrazem, ale i ostrým zimním sluníčkem, stejně jako před dotěrnými pohledy vašich obdivovatelů. 

5 e9d28

A jaké jsou tedy beauty triky k čepicím, které doporučuje naše Zuzka?

Hodně holek nenosí čepice jen proto, že jim buď vlasy elektrizují nebo plihnou. To se dá ale jednoduše vyřešit hned několika způsoby:

1. Vlasy zhydratujte. Maska nebo olej na vlasy budou ideální.  

2. Používejte iontový kartáč i fén. Mají speciální technologii, která zabraňuje vzniku statického náboje a odstávání vlasů. 

3. Na dodání rychlého objemu jsou skvělé suché šampóny. „Zkoušela jsem skoro všechny, ale nejvíc miluju značku Batiste,“ říká vizážistka Margita Skřenková.

4. Pokud vám vlasy lítají a vy nemáte nic po ruce, naneste si do dlaní krém na ruce a jemně jimi přejeďte přes vlasy.