Alicia Vikander a Julianne Moore v novém kalendáři Pirelli

Pirelli se pro svůj kalendář na rok 2017 opět rozhodlo pro film a oslovilo 12 hereček s ušlechtilým filmovým a módním rodokmenem. Každá je jiná, každá je něčím originál.

Mezi mladou generaci patří Švédka Alicia Vikander nebo Francouzka Léa Seydoux, obě jsou zároveň tváře módního domu Louis Vuitton. Dále pak v kalendáři na rok 2017 najdeme ambasadorku značky Omega Nicole Kidman, fashion stálici Chanelu Julianne Moore nebo Rooney Maru a Jessicu Chastain.


 

NICOLE KIDMAN 433 MEDIUM Res 11d9d

Peter byl firmou Pirelli osloven již potřetí. Pro focení si Lindbergh vybral pět lokací na dvou kontinetech: Los Angeles, New York, Berlín a pařížskou předměstskou čtvrť Le Touquet.

Dalšími účinkujícími jsou Zhang Ziyi, Uma Thurman, Robin Wright, Penélope Cruz, Lupita Nyong'o, Helen Mirren, Kate Winslet a Charlotte Rampling.


 

KATE WINSLET 486 MEDIUM Res 809fb

Speciálním hostem je pak profesorka medicíny Anastasia Ignatova. Navzdory tomu, co vystudovala, učí politologii a mezinárodní vztahy na Moskevské univerzitě a ve volném čase navrhuje šperky.

Peter se ohledně výběru hereček nechal slyšet: "Jsou to velká jména, velké herečky, známé tím, že si nevybírají "bimbo" filmy, ale velmi citlivé příběhy, většina z nich má navíc Oscara. A já je nechávam být takové, jaké jsou. Nejsou perfektní, nemají dokonalé účesy ani glam make-upy. Jsou citlivé, emocionální. Mohl jsem to taky nafotit s neznámými ženami, ale nikdo by se s nimi neztotožnil. Vybral jsem tedy 12 hereček, které jsou ve svém herectví nepřekonatelné. Nedal jsem jim žádné zadání, chtěl jsem, aby byly samy za sebe. Na dřeň, citlivé a s emocemi. To je pro mě krása, a proto se mi tento kalendář líbí víc než všechny ostatní, dokonce i ty, co už jsem v minulosti sám dělal."


 

PENELOPE CRUZ 296 MEDIUM Res 33750

Lindbergh je propagátorem krásy bez photoshopem a jeho kalendář pro Pirelli to jen potvrzuje. "Dnešní ženská krása je pokroucená a to kvůli komerci. Lidé si myslí, že krása je ta, co je v reklamách a časopisech, všechny ty zretušované modelky. Musíte být perfektní, musíte být štíhlé, musíte být mladé, ale to je nesmysl, blbost. Ale víte co, každá žena je nejkrásnější taková, jaká je. A to by mělo být, co bych chtěl kalendářem říct."


 

ROBIN WRIGHT 261 MEDIUM Res aac38

Zatím Pirelli do světa vypustilo jen fotky z backstage. Styling focení dělala Julia von Boehm, o vlasy se staral Odile Gilbert a make-up měl na starosti Stéphane Marais. Styling byl opět velmi minimalistický a lindbergovský - spodní prádlo, kůže, velké pohodlné svetry. Fotky budou černobílé stejně jako Peterovi kalendáře z roku 1996 a 2002. Kalendář z roku 1996 byl nafocen v kalifornské poušti El Mirage a v roce 2002 se fotil v Paramount Studios v Los Angeles.


 

 Zde je video z focení. Více fotek Pirelli odtajní až v listopadu. 

{YouTube}f4l1FQHz200{/YouTube}