Angelina ve filmu o Gucci!

Ridley Scott, kterého proslavily filmy jako Thelma a Louise, Gladiátor nebo Americký gangster, oslovil jednu z nejžádanějších hereček současnosti, aby ztvárnila roli ambiciózní a módou posedlé manželky Maurizia Gucciho (vnuka zakladatele značky). Ta byla v roce 1995 obviněna z toho, že si objednala nájemnou vraždu svého (tehdy už bývalého) manžela.

Maurizio Gucci převzal firmu po svém otci, který zemřel v roce 1983. Se svou manželkou Patrizií Reggiani, jež byla v 80. letech největší módní ikonou Florencie, se rozvedl o sedm let později. Hlavní problémy mezi nimi však nastaly až poté, co Maurizio svou firmu prodal. Patrizia tak ztratila svůj vliv a přestala pro módní svět existovat, což bylo pro ženu, proslulou výrokem „Raději bych plakala v rolls-roycu, než se smála na bicyklu,“ nepřijatelné.

Známá je rovněž scéna, která se odehrála při jejím zatýkání. Když pro ni přišli policisté, nejprve je požádala, aby se mohla převléknout, a až poté se nechala odvést v poutech a v pravém kožichu. Soud ji následně poslal za mříže na 26 let.

Už teď není pochyb, že dramatický příběh klanu a impéria Gucci, je pro film jako stvořený. Režisér Ridley Scott by kromě Angeliny Jolie chtěl získat i Leonarda DiCapria pro roli Maurizia. To je samo o sobě zárukou, že půjde o mimořádnou podívanou. Tou další pak je (alespoň pro módní nadšence) Angelina Jolie ve vintage outfitech od Gucciho. Určitě se tedy máme na co těšit.