5 aplikací pro všechny milovníky umění

Máte dovolenou? Nebo nevíte co o víkendu? Chvíle volna jsou těmi nejlepšími pro návštěvu galerie či muzea.  A ještě lepšími pro to, se zase naučit něco nového. Třeba i virtuálně. I to totiž v dnešní době jde.

Pokud jste milovník umění a chcete vidět či poznat něco nového, i pokud se vám zrovna nechce ven, určitě si stáhněte tyto aplikace.

1/ SMARTIFY

Jste v galerii, stojíte před obrazem, a chcete, aby vám o něm někdo "povyprávěl" v kostce. Vaším přítelem na telefonu, tedy přímo v telefonu, bude nejnovější aplikace Smartify. Naskenujte umělecké dílo a dozvíte se o něm vše!

2/ WYDR

Posloucháte kapely, které ještě nikdo neobjevil a proto to tak chcete mít i s uměním. To dává smysl. Vycházející umělecké hvězdy vám představí aplikace Wydr. Mimochodem, díla, která si oblíbíte, si rovnou můžete i koupit!

3/ FINESTRA

Přednáška o obrazu, který se vám líbí, klidně u vás doma. U stolu, v posteli, zkrátka kdekoliv. Pomocí aplikace Finestra se na dálku můžete seznámit s moderními umělci, kteří vám své dílo představí formou krátkých video-přednášek. Není to skvělé?

4/ ARART

Jak by to asi vypadalo, kdyby se Mona Lisa usmála... Vyzkoušejte si virtuální realitu pomocí aplikace Arart. Možná díky ní objevíte spoustu detailů, o kterých jste i u všeobecně známých obrazů naprosto nevěděli!

5/ ARTLOCAL

Pokud rádi cestujete i navštěvujete galerie, spojte příjemné s užitečným a rozhodně si stáhněte aplikaci Artlocal, ve které najdete aktuální informace o nejnovějších výstavách a kulturních akcích, ať jste kde jste.