Ať žije Mario Testino!

Jeden příběh za všechny. Psal se rok 1995 a Mario nafotil kampaň pro italský módní dům Gucci. Spolupráce s italským módním domem byla natolik přelomová, že Maria bezprostředně poté oslovila Madonna, aby se podílel na tvorbě reklamy pro Versace. Později královnu popu fotil jako Evu Peronovou na titulní stranu magazínu Vanity Fair. A pokračovat bychom mohli donekonečna.

Jako mladý se chtěl stát knězem. Naštěstí se jeho životní cesta změnila a on se stal jedním z nejúspěšnějších fotografů na světě. 

Mario Testino se narodil v Peru, do rodiny italských imigrantů a módu miloval už od útlého věku.
Po dokončení střední školy studoval ekonomii a obchod. Pak však přesídlil do Londýna, kde studoval fotografii a barvil si vlasy na růžovo, aby byl zapamatovatelný.

Pravý vrchol jeho kariéry však přišel v jeho 43 letech, kdy vytvořil portrét princezny Diany, který se později vydražil v charitativní aukci. Stalo se tak pouhých pět měsíců před jejím tragickým skonem.
V druhé polovině devadesátých let už byl uznávaným fotografem. Mluví za něj obálky časopisu Vogue, nespočet kampaní pro věhlasné módní domy, několik vydaných knih či úspěšné výstavy jeho děl.
Před objektivem mu kromě královny popu a zbožňované princezny pózovaly také Lana del Rey, Kate Moss, Natalia Vodianova, Cara Delevingne, Emma Watson… A velkou měrou se podílel na úspěchu brazilské modelky Gisele Bündchen.
Mario Testino má však kromě dobrého oka i srdce na pravém místě. Věnuje se boji proti AIDS, rakovině a podporuje znevýhodňované děti.
Za svou filantropickou činnost, ale i jedinečné portréty královské rodiny mu byl před rokem udělen Řád britského impéria.
Happy Birthday, Mario!

Ať žije Mario Testino!