Autentická krása v Berlíně

Prezentaci produktů Authentic Beauty Concept bychom možná očekávali v nějakém posh pražském hotelu, ale za touto novou vlasovou řadou jsme se vydali až do Berlína. Neletěli jsme, ale cestovali vlakem, což se ke značce přírodní kosmetiky Authentic Beauty i hodilo. Žádná uhlíková stopa se nekonala. Je až s podivem, že tahle minimalistická veganská beauty značka není na trhu už delší dobu, ale teprve začíná. Při představení několika produktů na vlasovou péči a styling jsme totiž měli pocit, jako bychom se setkali se starým dobrým známým, který si na pár let vzal volno, vystudoval přírodní vědy v exotických zemích, vrátil se domů a zaplnil s novou značkou hlad po veganských přípravcích. 

Pro větší autentičnost berlínského rychlovýletu přidávám náš celodenní minutovník:


05:30 Budíček.
06:00 Taxi na pražské hlavní nádraží.
06:15 Sraz na nádraží se zbytkem naší „green“ výpravy.
06:32 Odjezd z Prahy směr Berlín.
08:00 Skupina se pomalu probouzí z ranního kómatu, sleduje a komentuje i okolní krajinu. V Ústí nad Labem už spolu i mluvíme, nekoukáme jen do mobilů. Gréta, Jarmila, Jaroslav, Michaela a Martina – každý má, co říct. V Ústí jsme zaregistrovali lanovku na Větruši a Mariánský most od architekta Romana Kouckého. 
08:15 Projíždíme nákladovým nádražím v Děčíně a já si jsem jistá, že tu Hřebejk natáčel seriál Rédl. A konečně jsou vidět z okna hory a stromy a ne jenom placka. České Švýcarsko „rulezzz“. Musím tam někdy na výlet. 
09:50 Pokukujeme po okolí Drážďaň a modelka Gréta Slezáková si dělá ve vlaku make-up. 
10:40 Dokodrcáváme se do cíle a chytáme taxíka na hotel. V Berlíně je sychravo a pořádně fouká. 
12:00 Sraz na oběd. Našli jsme italskou restauraci, kde nikdo nebyl, ale během několika minut se restaurace naplňuje. Objednáváme si polévku a těstoviny. 
13:30 Konečně! Představení nové kosmetiky v hipsterské části Berlína nedaleko památníku Treptower se blíží. Studio Colonia Nova ve čtvrtém patře industriální budovy se na jeden den stalo základnou pro veganskou organickou vlasovou řadu Authentic Beauty Concept. Proč se zrodila tahle nová vlasová péče? Protože všichni zatoužili po jednodušším životním stylu. I beauty fanatici začali hledat krásu v minimalismu a v návratu k přírodě. A beauty průmysl na to reaguje. 
14:00 Testujeme produkty, posloucháme přednášky. Vlasoví stylisté nás učí, na co je který výrobek vhodný. 

Kadeřnice a hairstylistka Hester Wernert-Rijn přijela až z Amsterdamu a ukazuje nám na modelkách svoje triky s oblíbeným produktem Flawless Primer, který používá jako základ a ten následně dodává vlasům elasticitu a lesk. 
 

Kadeřnice a stylistka Linda Shalabi sice pochází ze Švédska, ale přiletěla z New Yorku, kde žije již několik let. Už podle její vizáže je jasné, že si nepotrpí na stresové situace a že sluníčko a jóga jsou její vyznání. Linda naučila pár vlasových triků přímo Grétu, jejíž jemné vlasy potřebují šampón a kondicionér z řady Amplify, která obsahuje extrakty zeleného čaje a limetky. A také jí ukázala, jak na styling používat produkt Shaping Cream, který Grétiným vlasům dodává objem. Linda se nám pak přiznala, že ona sama zase „objevuje“ přirozený vzhled. „Když jsem byla mladší, experimentovala jsem s barvami vlasů i střihů. Hodně jsem se líčila. Ale tím, jak stárnu, se vracím se k přirozenosti. Nic moc se svými vlasy nedělám a to se mi i líbí.“ 

15:00 Začíná meditace, při které nám dávají na oči studenou gelovou škrabošku a pouští hudbu. Nevím, na co přesně myslí ostatní, ale já bych si už dala pořádné kafe. Meditace není moje silná stránka, a pokud nemyslím na kouřící hrnek, tak alespoň přemýšlím nad filmem Tanec s vlky. Vlastně by „ten, který tančí s vlky“ John Dunbar byl skvělým reprezentantem této beauty značky. Koupání miluje, žije v přírodě s indiány a rozhodne se hodit za hlavu svůj dosavadní život. Myslíte, že když si budeme mýt vlasy přípravky Authentic Beauty, navodíme si alespoň na pár hodin podobný pocit touhy po zjednodušení a detoxu? Musím to vyzkoušet…

16:00 Polská fotografka Ina Lekiewicz se pouští do debaty o kráse v časopisech. O pozitivních změnách, které se dějí ve fashion průmyslu – o diverzitě modelek, o jednoduchosti líčení i vlasových stylingů, o upouštění od retuší. Zároveň ukazuje projekt fotografa Rankina, který nafotil několik teenagerů a nechal je upravit ve Photoshopu jejich vlastní fotky tak, aby s nimi byli spokojeni. Je až zarážející, co všechno by si zrovna tihle krásní mladí lidé nechali upravit, změnit. Jak moc jinak se vidí? A jak moc jinak jsou sami se sebou nespokojeni? Kde se v této generaci bere touha po dokonalosti, je asi jasné. Instagram, časopisy, sociální média, celebrity a jejich týmy profesionálů, kteří se o ně starají! A co chceme vidět my? Claudii Schiffer v kampani pro Versace nebo Claudii bez make-upu od Petera Lindbergha? 

17:00 Vyzkoušeno. Ošaháno. A ještě pár dotazů na beauty tým kosmetiky Autentic Beauty. Jsou lahvičky recyklovatelné? „Ano jsou.“ A co použitá černá barva, je nezávadná? Neobsahuje škodlivé látky? „Ne, neobsahuje, a pokud produkty pečlivě prozkoumáte, zjistíte, že barva na lahvičkách není agresivní a že po používání v koupelně získá patinu. A ještě jedna důležitá věc. Produkty neobsahují silikony, parabeny ani sulfáty. 95 procent použitých ingrediencí je přírodních.“ A jak nám prozradila hlavní laborantka, suroviny se díky tajnému procesu rozloží a vznikne z nich přírodní extrakt. Každá ze čtyř řad je zaměřená na některý z vlasových problémů, kterými dnešní ženy/muži často trpí –  poškozené vlasy, jemné vlasy, suché vlasy a další.

18:00 Sedáme na taxíka a odjíždíme na nádraží. Za hodinu nám jede autobus směr Praha. Na cestu by to chtělo něco dobrého. Jen pozor, po dnešním dni to musí být něco organického a veganského, ať zůstaneme naladěni na Authentic Beauty – ještě chvíli vydržíme v pozici LIMBO. 

23:00 O půl hodiny dřív, než bylo v plánu, přijíždíme do Prahy. Gelová studená maska Authentic Beauty nám pomohla přežít cestu. Tak zase někdy, stará známá Authentic Beauty.