Balenciaga Resort 2011

Nicolas Ghesquière ukazuje ve svých kolekcích už několik sezon vždy úzce přímočarou futuristickou vizi oblékání. Kolekce Resort je pro něj příležitostí propracovat hned několik nápadů současně.
A tak jeho seznam zahrnuje uniformitu i nedbalou eleganci a něco, co sám nazývá pojmem ‚techno bohéme‘.

Kolekce přináší celkem 29 outfitů a Nicolas v ní splácí pomyslný dluh Cristóbalu Balenciagovi hlavně použitím siluet nápadně se podobajících uniformám letušek společnosti Pan Am. Předvádí jednoduché střihy, tužší strečové materiály a výrazné motivy. V další části kolekce se vydává na cestu lehkých materiálů v podobách hippie halen, dlouhých sukní a vest, ovšem posunutých použitím stylově futuristického kovového hard-wearu.
Samozřejmým standardem, na který už jsme v kolekcích Balenciaga zvyklé, je brilantně pojatá obuv – neokázalé ležérní kožené sandály i komplikované střevíce jako vystřižené ze stavebnice Lego.

Nicolasi Ghesquièrovi se tentokrát vydařil perfektní balanc mezi stylovým retrem, které je příznačné pro nadcházející sezony, a futuristickým experimentem, charakteristickým právě pro Balenciagu.