Barva roku 2017: Greenery

Pantone Color Institute v New Yorku každý rok vyhlašuje barvu roku, která ovlivňuje módní návrháře, bytové designery i kosmetické novinky. Po pastelových tónech růžové a modré (letošní rok byl výjimkou, protože se barvou roku staly hned dvě) experti na barvy vybrali krásně svěží odstín Greenery. Chcete-li to rovnou v přesném kódu, tak je to Pantone 15-0343. 

greenery 5bc72

Proč právě zářivě zelená? 
Symbolizuje nové začátky. Svěží odstín a lehký nádech žlutých podtónů má evokovat první jarní dny, když se objevuje první tráva, stromy dostávají krásnou barvu a my se hned pohledem na jejich barvy cítíme mnohem líp. Odstín Greenery je zároveň čistě přírodní a platí za neutrální barvu, ke které perfektně ladí všechny ostatní, od jemných pastelových přes metalické až po ty hodně syté.

Jak Greenery nosit?
Ne, nemusíte se příští rok zahalit od hlavy k patě do zelené, to po vás opravdu nikdo nechce a vlastně to je i proti samotnému příběhu tohoto odstínu. Jeho úkol je barvy spojovat, ne jim vládnout. Můžete si pořídit jeden kousek nebo doplněk a máte to. Podívejte se do galerie na zelenou na přehlídkách jaro - léto 2017. 

perfumes 8888a

Co to znamená pro vaši kosmetickou taštičku?
Dá se očekávat, že se rychle objeví nejrůznější varianty očních stínů, linek a laků na nehty. Ale hlavně se tento trend dotýká vůní. Po letošní pastelově růžové, která ovládla svět parfémů (a to nejen v letošní roce), přichází zelená vlna. Růže se staly nejoblíbenější ingrediencí tohoto roku a můžete se těšit i na jaro, kdy budou dominantní složkou řady novinek. Ale zpátky k zelené.

Buďte o krok napřed a už teď si pořiďte zelený parfém - svěží, lehkou vůní. Krásně voní zelený čaj (Bulgari), kombinace jasmínu s hruškou (Biotherm), citronu a cedrového dřeva (Chanel), lístku fialek a rybízu s grapefruitem (DKNY), bazalky s andělikou (Comme des Garcons) a samozřejmě super svěžího bergamotu s citrusy (Versace).

Taky péče o pleť v průběhu roku bude směřovat směrem k zelené. Můžeme se těšit na více čistých ingrediencí, výtažků ze zeleného a Matcha čaje, více zelených bylinek i ještě silnější důraz na ekologii a obecnou šetrnost. 

 

Barva roku 2017: Greenery