BCBG Max Azria A/W 2011

Ještě nepřišlo jaro, a už je tu zima – naštěstí jen v módě. V New Yorku začaly týdny módy, které vyvrcholí na začátku března v Paříži. První velká přehlídka, která se ve ‚velkém jablku‘ uskutečnila, byla francouzská značka BCBG Max Azria.

Kreativní ředitelka a zároveň manželka zakladatele stejnojmenné značky Max Azria Lubov Azria pro zimní sezonu vyslala na molo modely plné barevných odstínů. Ty byly minimálně doplněny vzorem, pouze dotekem černé, bílé a barvě velbloudí srsti. Minimalistický vzhled outfitů podporoval jednoduchý, a o to působivější střih, který v některých číslech vynikal dlouhou siluetou, většinou však tříčtvrteční délkou. Společným jmenovatelem pro celou přehlídku, která se nesla v tónech modré, červené, okrové a hnědé, se bezpochyby stal útlý, jemně průhledný rolák, který Lubov dokázala zakomponovat do prakticky každého modelu.

Na rozdíl od předchozí zimy, kdy byly modelky zahaleny v teplém materiálu, letos Max Azria propaguje globální oteplování – jen za minimálního zastoupení kabátů jdou všechny modely z jemného a lehkého šifonu. Jako záchrana před zimou pak pomůže pouze vrstvení, které je podle Lubov i tuto sezonu nezbytné a v jejím podání chic.