Beauty SOS: Vitamíny, jež zachrání vaši pleť

Snažíme se jíst zdravě, přiměřeně se hýbat, používáme peeling, masky, hydratační krémy, krémy s SPF, spíme (více méně), pijeme hodně vody a stejně je naše pleť občas unavená a dospělácké akné se mísí s prvními vráskami.

Jestli jste už také vyzkoušela všechno, a přece se ne a ne dostat do toho optimálního stavu, kdy budete vy i vaše pleť spokojená, zářivá a krásná, zkuste za zaměřit na vitamíny. I zdravé jídlo může některé důležité vitamíny postrádat, a proto není od věci čas od času využít vitamínové doplňky nebo si přidat extra porci špenátu či mrkve. 

Jaké vitamíny by vaší pleti neměly chybět? 

Vitamín C

Ne nadarmo je vitamín C jedním z důležitých zachránců. Napomáhá detoxikaci těla, v nemoci a pleť se bez něj také neobejde. Céčko je přispívá k tvorbě kolagenu v pleti, zpevňuje ji, bojuje proti pupínkům a brání před poškozením sluncem. Takže až budete příště ležet s chřipkou, naordinujte si ho nejen pro rychlé uzdravení těla, ale i pleti. 

Vitamín A

Nejspíš tušíte, že vitamín A najdete hlavně v mrkvi a že pro zdravé oči je nepostradatelný. Vitamín A ovšem pomáhá také v boji s prvními jemnými vráskami, s pigmentací pleti, zpomaluje rozklad kolagenu a vaše pleť by s jeho pomocí měla být hladká jako, no, vždyť vy víte…  

Vitamíny skupiny B

Mohly bychom se tu dlouze rozepisovat o účincích jednotlivých vitamínů skupiny B, protože se zdá, že jsou úplně na všechno a bez nich to nepůjde. Kromě toho, že váš metabolismus po nich bude údajně nezdolný, vaše pleť se doslova rozzáří. Vitamín B2 pleť přirozeně hydratuje, B3 zpevňuje, B5 napomáhá její obnově a B6 citlivou pleť hojí. 

Vitamín D

Když se sluníčka nedostává, je třeba vitamín D hlídat, protože jeho nedostatek může znamenat spoustu malérů. Pomáhá při léčení akné, obnově pleti, má protizánětlivé účinky a ještě k tomu zlepšuje náladu. 

Vitamín E

Pokud máte strie, pak sáhněte po vitamínu E. Ten pomáhá zpevňovat pokožku, hydratovat ji, zabraňuje ztrátám vody z pokožky a navíc je po něm pleť jemnější. 

Nezapomeňte se v případě nutnosti poradit s lékařem!

Zdroj: blackpaint.sg