Berlínský týden módy si zamiloval LeVer Couture

Na fashion weeku v Berlíně bylo zase na co koukat. Hlavní hvězda? Svými velice ženskými a poněkud lechtivými modely si všechny získala osmadvacetiletá ukrajinská návrhářka žijící od dvanácti let v Německu Lessja Verlingieri. Říká se, že za úspěchem každé ženy stojí skvělý muž. V případě Lessji muže nahradila maminka. Odmalička ji inspirovala. A ‚pouze‘ u inspirace nezůstalo. Obětavě pracovala v několika zaměstnáních, aby své dceři mohla zajistit potřebné vzdělání. Je to vlastně takový pohádkový příběh.

Lessja před třemi roky založila svoji vlastní značku s názvem LeVer Couture. Kolekce podzim/zima 2011 se nesla v duchu rób, šatů, minišatů,

LeVer Couture

neuvěřitelných korzetů a propracovaných detailů. Filozofie značky je založená na uctívání ženství. Modely podtrhují, zdůrazňují i odhalují nejkrásnější ženské křivky. Modelky na berlínském mole předváděly řasené i nabírané šaty z hedvábí, půvabné průsvitné modely i krásné korzety. Cena jednoho z nádherných korzetů s kameny Swarovski se vyšplhala až na 30 000 eur.

Lessja je známá tím, že věnuje pozornost každému detailu. Kromě křišťálů Swarovski hodně používá tyl, peří nebo hedvábí. Podle návrhářky jsou ženy, které si obléknou její šaty, nonšalantní,ušlechtilé, smyslné a vychutnávají si krásu, kterou vyzařují.